Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Vizita în România a comandantului Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG)

ro

02 Nov, 2023 18:07 879 Marime text
  • În zilele de 1 și 2 noiembrie, o delegație condusă de comandantul Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), generalul de brigadă Bilbil Bitri, a efectuat o vizită oficială în România, la invitația președinției Procesului reuniunii miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM).
 
În zilele de 1 și 2 noiembrie, o delegație condusă de comandantul Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG), generalul de brigadă Bilbil Bitri, a efectuat o vizită oficială în România, la invitația președinției Procesului reuniunii miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), transmite un comunicat din partea Ministerului Apărării Naționale.
 
Comandantul SEEBRIG  a avut o întrevedere cu secretarul de stat Simona Cojocaru, în cadrul căreia au fost discutate prioritățile brigăzii, în contextul deținerii de către România a președinției SEDM pentru următorii doi ani. Oficialul român a evidențiat că printre prioritățile asumate de țara noastră se numără creșterea profilului și relevanței inițiativei regionale SEDM, dezvoltarea dialogului politico-militar, dar și întărirea capabilităților SEEBRIG.
 
Pe agenda delegației s-a aflat și o vizită la Comandamentul Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și Flotilei 56 Fregate „Contraamiral Horia Macellariu”. De asemenea, generalul de brigadă Bitri a avut întrevederi cu locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, cu reprezentanții conducerii Statului Major al Forțelor Terestre cu cei a Diviziei Multinaționale Sud-Est și cu reprezentanții Centrului Euroatlantic pentru Reziliență (E-ARC). De asemenea, comandantul SEEBRIG a participat la ceremonia militară și religioasă organizată cu ocazia celebrării a 145 de ani de la înființarea Brigăzii 9 Mecanizată Mărășești.
 
Toate discuțiile purtate de delegația SEEBRIG cu interlocutorii români au relevat angajamentul comun de dezvoltare și consolidare a brigăzii, aceasta fiind instrumentul esențial al inițiativei regionale SEDM, precum și necesitatea conectării constante la NATO și UE, pentru a asigura interoperabilitatea brigăzii cu structurile aferente celor două organizații, a încheiat sursa citată.
 
 
 
Citește și:
Licitații Constanța: CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța, contract de aproape 770.000 lei cu firma Construct ING SRL (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii