Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Ceremonii organizate cu ocazia sărbătoririi zilelor de 9 și 10 Mai

ro

06 May, 2022 17:40 1260 Marime text
Ceremonie militara. Foto: ZIUA de ConstanțaMinisterul Apărării Naționale va organiza, cu prilejul aniversării Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Zilei Europei, (9 mai), precum și a Zilei Independenţei Naționale a României (10 mai), o serie de manifestări în București și în țară.

·        Cu prilejul Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Zilei Europei va avea loc luni, 9 mai, de la ora 9.00, la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” o ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori.

·        Cu prilejul Zilei Independenţei Naționale a României va avea loc, în zilele de 9 și 10 mai, conferința internațională cu tema „Războaiele de independență, diplomație și societate. Noi perspective și abordări ale problemei Orientale 1875-1878”. Evenimentul marchează, astfel, împlinirea a 145 de ani de la obținerea independenței de stat a țării noastre.

Potrivit MApN, ceremonii militare similare, precum și manifestări evocatoare (expoziții tematice, gale de filme și alte activități cu specific militar), vor avea loc, pe 9 și 10 mai, în marile garnizoane din țară.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii