Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:48 18 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Manifestările de Ziua Marinei Române, adaptate noilor condiții impuse de pandemia de coronavirus

ro

05 Aug, 2020 15:17 952 Marime text
  • Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române
 
Statul Major al Forțelor Navale continuă tradiția sărbătoririi Zilei Marinei Române, manifestările fiind adaptate noilor condiții impuse de contextul pandemiei provocată de noul coronavirus SARS-CoV-2.
 
Ediția din anul 2020 a Zilei Marinei Române este dedicată împlinirii a 160 de ani de la înființarea Forțelor Navale Române și, spre deosebire de alți ani, se va desfășura cu precădere în mediul online, în perioada 5-15 august. 
 
Vor fi, de asemenea, planificate și defilări ale navelor pe mare și pe Dunăre, la Constanța, Brăila și Tulcea.
 
Pe pagina oficială de Facebook a Forțelor Navale, începând de miercuri, 5 august, vor fi lansate concursurile tematice „Marea în culori" (concurs de fotografie digitală) și „Ce fac Forțele Navale Române pentru tine?", precum și proiectele virtuale „Lecția de istorie", „Oameni în uniformă de marină" și „Portret de marinar, schimb de generații", care vor oferi publicului posibilitatea de a interacționa și de a-i cunoaște mai bine pe marinarii militari. 
 
Ziua tradițională a porților deschise se va desfășura tot în mediul online duminică, 9 august, când reprezentanții Marinei Militare Române vor prezenta, pe pagina oficială de Facebook, tururi virtuale în porturile Constanța, Brăila, Mangalia și Tulcea.
 
Anul acesta nu va lipsi din program nici Muzica Militară a Forțelor Navale, care va susține recitaluri ce vor putea fi urmărite, de asemenea, tot pe pagina de Facebook a FNR.
 
Sâmbătă, 15 august, va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanța la Midia, între orele 11.30 și 13.30, iar pe Dunăre, la Brăila și la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 și 11.00.

Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii