Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:40 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Maia Sandu „Zi importantă pentru viitorul Moldovei! Obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030“

ro

08 Nov, 2023 16:01 787 Marime text
Foto: facebook/Maia SanduPreşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a precizat printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook că faptul că recomandarea făcută de Comisia Europeană țărilor membre ale Uniunii Europene de a iniția negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE reprezintă o recunoaștere a efortului  comun - al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea.

„Zi importantă pentru viitorul Moldovei - Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Acest pas este o recunoaștere a efortului nostru comun - al instituțiilor statului, care muncesc pentru a transforma țara, precum și al cetățenilor, care aleg pacea, democrația și dezvoltarea.
Raportul Comisiei Europene confirmă că Moldova a făcut în ultimul an reforme serioase care pregătesc țara noastră de a deveni un stat european și necesare pentru a îmbunătăți viața tuturor cetățenilor. Decizia finală privind începerea negocierilor cu Moldova va fi luată de către statele membre la reuniunea Consiliului European din 14-15 decembrie. Decizia de azi a Comisiei Europene ne încurajează și ne responsabilizează să continuăm lucrurile începute: să facem Moldova mai puternică, un stat care asigură pacea acasă și contribuie la securitatea regională și are grijă de bunăstarea cetățenilor săi.
E mult de lucru. Drumul pe care am ales să mergem este plin de provocări. Nu ne sperie munca, iar obiectivul nostru este ca Moldova să fie gata să adere la UE până în 2030. Republica Moldova în Uniunea Europeană este unica noastră șansă de a garanta un viitor al păcii, libertății și prosperității pentru întreaga țară“ - se arată în mesajușl transmis pe Facebook de Maia Sandu.

Citește și: 

„Salut recomandările istorice ale Comisiei Europene de începere a negocierilor de aderare pentru Republica Moldova şi Ucraina“
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii