Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:10 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Recomandări pentru o minivacanță în siguranță

ro

30 Nov, 2023 11:30 647 Marime text





 
  • În contextul minivacanței prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și a Zilei Naționale a României, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse o serie de măsuri privind eficientizarea misiunilor de ordine publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor de circulație și reducerea timpului de așteptare la punctele de frontieră.

Astfel, la nivelul întregii țări, vor fi la datorie, în medie, zilnic, 24.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și angajați ai altor structuri ale MAI care vor avea ca principală misiune asigurarea climatului de normalitate în întreaga țară.

Pentru a petrece în siguranță această minivacanță, MAI le recomandă cetățenilor să manifeste un comportament preventiv, să urmeze indicațiile autorităților și să respecte următoarele recomandări:
  • Înainte de a pleca la drum, conducătorii auto trebuie să verifice starea tehnică a autoturismelor și să se intereseze din timp asupra condițiilor meteorologice prognozate pentru zona în care urmează să se deplaseze, astfel încât să nu fie surprinși de vremea severă. Nu uitați, pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei, folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie! Totodată, respectați viteza legală și mențineți față de autovehiculul din față o distanță care să vă permită să frânați în siguranță!
  • Având în vedere că în această perioadă se vor înregistra aglomerări de persoane în piețe, spații comerciale, mijloace de transport sau cu ocazia organizării unor manifestări publice, le recomandăm cetățenilor să acorde o atenție sporită banilor și bunurilor de valoare pe care le au asupra lor și să nu le expună decât dacă este necesar
  • Turiștii care aleg să-și petreacă aceste zile în stațiunile montane trebuie să manifeste prudență sporită, să nu plece în drumeții dacă nu sunt echipați corespunzător și să nu se aventureze pe traseele montane închise pe timp de iarnă. Dacă vă aflați într-o situație de pericol, apelați la sprijinul jandarmilor montani!
  • În această perioadă, mulți cetățeni vor tranzita punctele de trecere a frontierei de stat, atât pe sensul de intrare, cât și pe sensul de ieșire din țară. Pentru a evita aglomerația, recomandăm utilizarea platformei Trafic online a Poliției de Frontieră, care afișează timpii de așteptare pentru fiecare punct de trecere a graniței - https://www.politiadefrontiera.ro/ro/traficonline/
  • O atenție sporită trebuie acordată mijloacelor de încălzire a locuințelor. Pentru a preveni producerea unor incendii, verificați mijloacele de încălzire, precum sobe, calorifere sau alte surse de căldură. Nu lăsați sobele aprinse sau aparatele electrice de încălzit nesupravegheate. Pentru siguranța dumneavoastră, nu utilizați aparate de încălzit neomologate sau cu defecțiuni!
  • Orice situație de pericol poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112!
 
 Citește și
Ambulatoriul de Specialitate şi Laboratorul de Explorări Funcţionale din cadrul SCJU, închise în minivacanța de 1 Decembrie
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii