Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Aproape 10.500 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor împotriva COVID-19

ro

06 Feb, 2021 13:40 1498 Marime text
  • În cursul zilei de ieri, 5 februarie, peste 17.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne au participat la acțiunile de control cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecție sanitară.
Peste 1.600 de acțiuni au fost desfășurate, la nivel național, în cursul zilei de vineri, 5 februarie a.c., de personalul MAI, în contextul situației epidemiologice provocare de virusul SARS-CoV-2.

Aproximativ 17.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri, împreună cu polițiști locali, dar și personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, reprezentanți ai autorităților locale, au verificat peste 5.400 de operatori economici, 229 operatori de transport persoane, 9.430 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar și aproximativ 72.000 de persoane. 

Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

În cursul zilei de ieri, au fost aplicate peste 10.500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.100.000 de lei.

Majoritatea acestora au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, pentru  nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea sau pentru nerespectarea distanțării fizice. De asemenea, au fost aplicate sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.

În urma verificărilor specifice pe această linie, au fost întocmite 5 dosare enale în care se efectuează cercetări față de 5 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 din C.P.

În data de 5 februarie, au fost primite 10 apeluri telefonice la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 5 județe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Personalul MAI va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.

”Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă”, precizează MAI

Sursă foto: ZIUA de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii