Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI Peste 1.700 de intervenții în situații de urgență

ro

13 Feb, 2022 10:50 1168 Marime text


 
  • Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat, în ultimele 24 de ore, misiunile ce le revin în lupta antiinfracțională, menținerea ordinii și siguranței publice, supravegherea și controlul frontierei de stat, acționând totodată și pentru prevenirea și gestionarea situațiilor de urgență.

Sâmbătă, structurile MAI au intervenit la 4.514 evenimente, 2.789 dintre misiuni fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.725 de intervenții în situații de urgență.

 
Infracționalitate și siguranță rutieră

La nivelul structurilor de poliție, în ultimele 24 de ore, au fost sesizate 758 de posibile infracțiuni, dintre care peste 25 % au fost sesizate din oficiu.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din structurile de investigații criminale și dispozitivele de ordine publică au fost prinși în flagrant 150 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 156 de fapte penale, și au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional față de care s-au dispus măsurile legale.

 Efectivele de jandarmi aflate în executarea atribuțiilor de serviciu au prins în flagrant 8 autori de infracțiuni.

De asemenea, în urma activităților desfășurate de structurile MAI au fost dispuse măsuri preventive pentru 30 de persoane.


În ultimele 24 de ore au continuat și acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație, astfel că pentru abaterile constatate au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 783 de permise de conducere și au fost retrase 315 certificate de înmatriculare.

Sancțiuni contravenționale aplicate


În cadrul misiunilor desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat peste 11.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 4 milioane de lei.


De asemenea, sâmbătă, angajații IGSU au efectuat 27 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 4 obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu.  Au fost aplicate 112 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 34.000 lei.

Intervenții în situații de urgență și persoane salvate


Pe parcursul intervențiilor pompierilor, au fost salvate 7 persoane și s-a acordat asistență medicală de urgență pentru 1.294 de persoane.


Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 14 misiuni aero-medicale, fiind salvate 12 persoane.


În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit pentru a salva o persoană care intenționa să își ia viața și o altă persoană aflată într-o situație de risc. Totodată, 4 persoane aflate în situații critice au fost salvate de către jandarmii montani.


Pentru aplicarea măsurilor de autoprotecție, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT.


Tranzitul frontierei de stat

Sâmbătă, frontiera de stat a fost tranzitată de 120.956 de persoane și de 37.537 de mijloace de transport. Tot ieri, polițiștii de frontieră au reținut în vederea confiscării bunuri în valoare totală de 74.400 lei.


De asemenea, în intervalul menționat, au  fost depistați 41 de migranți ilegali.


Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/ISU Prahova
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii