Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1 Mai mulţi profesori i-au scris primarului Cristian Radu - „Ceea ce vă cerem nu este un cadou. Este un drept obținut în instanță“

ro

16 Dec, 2015 17:49 2018 Marime text
Pe onlinereport.ro, un grup de profesori din Mangalia au postat o scricoare adresată primarului Municipiului Cristian Radu.
Cadrele didactice sunt nemulţumite de faptul că Primăria Mangalia nu a acordat drepturile salariale de 25%, câștigate în instanță.
 
 „Suntem un grup de profesori care au ales acest mod public de a-și exprima nemulțumirile, încă o dată, si de acum în acolo de fiecare dată, pentru că se pare ca altfel nu vă imaginați că și noi existăm. Din data de 9 decembrie când am îndrăznit să vă dăm un mesaj pe pagina personală și până astăzi 16 noiembrie, situația profesorilor este aceeași.  Vă vom reaminti pe scurt: profesorii și-au câștigat în instanță dreptul de primi înapoi banii care le-au fost luați abuziv prin tăierea celor 25 % din salariu. Pe data de 10 decembrie când toate școlile din județul Constanța și din toată țara au primit acești bani, noi cei din Mangalia nu ne-am bucurat de aceleași drepturi, drepturi oferite de Justiția ale cărei acte de dreptate am văzut că le apreciați atât de mult. De asemenea vă reamintim că în nenumăratele dumneavoastră declarații publice vă arătați preocupat de soarta cetățenilor Mangaliei. Să înțelegem că profesorii acestui oraș pe care îl conduceți nu se regăsesc în această categorie. Altfel cum s-ar putea explica indiferența afișată cu atâta nonșalanță sau lipsa de reacție totală în urma numeroaselor mesaje pe care vi le-am transmis?
 
Vă urmărim activitatea de pe Facebook, aparițiile în presă și la televiziunile locale și rămânem uimiți de faptul că vă propuneți inițierea unor proiecte grandioase, dorind ca noi, cetățenii să vă susținem necondiționat. Care este statutul nostru în această ecuație? Cum am putea să credem că o persoană care nu poate sau nu vrea ceea ce a reușit să facă chiar și cel mai simplu primar al oricărei comune și anume să onoreze hotărârile justiției, ar putea să finalizeze proiecte de asemenea anvergură?
 
Ceea ce vă cerem cu demnitate dumneavoastră și consilierilor locali (și VĂ REAMINTIM) nu este un CADOU este un DREPT obținut ÎN INSTANȚĂ de aceea v-am ruga să nu mai folosiți ca scuză conflictul intern care există în instituția pe care o manageriați. Cum vi s-ar părea dacă de mâine un conflict dintr-o cancelarie oarecare s-ar solda cu trimiterea elevilor Mangaliei acasă până la soluționarea problemelor? Nu ați lua nicio atitudine? Nu v-ar interesa? Nu v-ar păsa?
 
Prin urmare vă solicităm tuturor celor care v-ați asumat  prin votul primit, sarcina de a ne  crește calitatea vieții, să aveți decența de a ne răspunde într-un timp cât mai scurt  prin  FAPTE pentru că până acum nu ne-ați răspuns nici măcar prin cuvinte! Credem că soarta cetățenilor ar trebui să fie o grijă permanentă a dumneavoastră“
 
Semnează: Profesor Florea Delia Casiana, Profesor Bordei Lăcrămioara, Profesor Chiriac Gabriela, Profesor Voiculescu Alina, Profesor Bodnărescu Andreea, Profesor Sătescu Maria, Profesor Matei Loredana, Secretar Azis Enidan, Profesor Bîrbora Constantin, Profesor Popa Gabriela, Profesor Ament Nebie,  Negoiaș Constantin, Vărgatu Silvia, Rotaru Elena, Chirică Elena,  Cioroiu Daniela, Toșa Camelia, Bocânca Florența, Teodorescu Anișoara, Rotaru Elena, Rotaru Ramona, Gheorghe Nicoleta, Lazăr Nicoleta, Apostu Gabriela, Mîrzali Ghiuler, Sandu Mihai, Sandu Roxana, Brumaru Florica, Reșid Nelida, Negoiță Ibolya, Mihalcea Monica, Coman Anca, Dascălu Marilena, Stamatin Carmen, Pretorian Liliana, Teodorescu Nicoleta, Sîrbu Maria, Irimia Cristina, Moraru Viorica, Marin Irina, Nicolaescu Nicoleta, Dumitru Alina, Rațiu Mădălina, Rădulescu Ecaterina.

Am incercat să-l contactăm pe primarul Cristian Radu, căruia i-am trimis şi un sms, dar nu ne-a răspuns.

Precizăm că în cazul în care ne va prezenta un punct de vedere îl vom publica.

UPDATE 1, ora 19.38

Cristian Radu a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, că a avut loc o şedinţă a consiliului local, în care s-a votat acordarea drepturilor salariale de 25%, câştigate în instanţă de profesorii din municipiul Mangalia. 

Sursa: onlinereport.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii