Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți copii cu vârste între 14 și 16 ani au furat mai multe carduri bancare. Pentru ce le-au folosit

ro

14 Jul, 2022 18:03 1153 Marime text
Furt de carduri, foto: Pexels Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea și ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani, au documentat activitatea infracţională a cinci persoane bănuite de furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sitem informatic.

 
La data de 21 iunie a.c., Poliţia Municipiului Focșani a fost sesizată, prin plângere, de către trei persoane din localitate, despre faptul că, în cursul nopții precedente/zilei în curs, persoane necunoscute le-au sustras din autoturismele neasigurate bani, documente de identitate, carduri bancare, un laptop.


Potrivit IPJ Vrancea, verificările efectuate de poliţişti au condus la identificarea persoanelor  persoanele bănuite de comiterea faptelor, respectiv 5 minori cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani.


Din cercetări a reieşit că, în perioada menţionată doi dintre aceștia aceştia, în noaptea de 20/21.06.2022, ar fi sustras un laptop dintr-un autovehiculul parcat pe Bulevardul Unirii.

 
Totodată a fost probată activitatea infracțională a celor doi, care împreună cu alți trei minori, în noaptea de 20/21.06.2022, ar fi pătruns în interiorul a două vehicule neasigurate, de unde ar fi sustras sume de bani (aproximativ 1200 lei) și mai multe carduri bancare, pe care ulterior le-ar fi folosit pentru achitarea a diferite cumpărături, prin tranzacții de tip contactless, fiind creat un prejudiciu total de aproximativ 6000 de lei, recuperat în parte.


Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și accesul ilegal la un sistem informatic.

 


Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoana bănuită beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție., transmite IPJ Vrancea. 



Pentru a preveni furturile din auto, poliţiştii recomandă:

-nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate,  hoţii pot acţiona nestingheriţi;

-nu lăsaţi în interiorul autoturismului acte sau alte valori ;

-în timpul zilei asiguraţi-vă autoturismul prin blocarea tuturor portierelor ;

-când părăsiţi autoturismul, chiar pentru un minut, nu vă zgârciţi cu timpul dumneavoastră  şi asiguraţi portierele ;

-nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi sau lucruri ce ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate;

-dacă la bordul autoturismului aveţi montată aparatură electronică de valoare, gen, radio casetofoane scumpe sau CD playere, sisteme de navigaţie, staţii auto, este indicat să fie luate în casă pe timpul nopţii;

-nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii ;

-nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte; obiceiul de a încuia în torpedou banii, atrage de obicei atenţia!

 

Nu uitați!!!

 

Spărgătorii vor profita de fiecare clipă care o manifestaţi prin neglijenţa în ceea ce priveşte siguranţa autoturismului dumneavoastră, dar mai mult interes în protecţia bunurilor ce le deţineţi, vă scuteşte de neplăceri.

 

Important de la IPJ Vrancea:


Păstraţi acasă actele şi o fotografie a autovehiculului! În cazul când veţi fi victima unui furt auto, aceste documente sunt extrem de utile poliţiei pentru căutarea şi regăsirea rapidă a acestuia - inclusiv prin intermediul internetului.

Aveţi încredere în experienţa Poliţiei!!!

Veţi beneficia întotdeauna de sprijinul nostru pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor pe care le deţineţi.

Apelul de urgenţă este 112.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii