Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:38 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe evenimente pregătite pentru Zilele Constanței. Ce concerte vor avea loc

ro

12 May, 2023 15:41 1691 Marime text
Sursa foto: Primăria ConstanțaEvenimentele de Ziua Constanța debutează sâmbătă, 20 mai 2023 de la ora 09:00, în parcarea de la Plaja Modern unde Clubul Sportiv Municipal va organiza ateliere, workshopuri, playground multi sport și cross. Prin urmare, iubitorii de mișcare și petrecut timpul în aer liber sunt așteptați aici până la ora 20:00.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Constanța, între timp, de la ora 10:00, la Muzeul Național de Istorie și Arheologie va continua expoziția de icoane.

„În cealaltă parte a orașului, la Palatul Copiilor, începând cu ora 10:00 vor fi susținute spectacole artistice cu muzică, dans modern, dans popular și taraf. La aceeași oră, elevii talentați la pictură de la Palatul Copiilor își vor demonstra priceperea și vor picta pereții Teatrului de Vară Soveja. Acțiunea va fi organizată cu implicarea Asociației Act For Tomorrow.

Între orele 10:00 - 13:00 și între 15:00-19:00, în dana 0 vor fi organizate Zilele Porților Deschise la Nava Școală Mircea. Cei care sunt pasionați de ambarcațiuni vor putea admira și explora Bricul Mircea.

Parcul Casei de Cultură se va transforma, între orele 12:00 și 14:00, într-o imensă scenă pe care elevii Colegiului „Regina Maria“ vor susține un spectacol muzical. Tot aici, însă de la 15:00 la 17:00, elevii vor performa într-un spectacol de TEATRU ANTIC. Spectacolul ne propune reîntoarcerea în timp, în perioada antică, atunci când omul se raporta la zeități și legile date de ei. Tânăra Antigona se află la mijloc, între legea dată de regele Creon al cetății Teba și cea nescrisă, a zeilor. Aceasta nici măcar nu ia în considerare să nesocotească legile zeiești și încalcă hotărârile lui Creon deși va fi nevoită să înfrunte moarte“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.


De la ora 16:00 până la 18:00 în Parcul Tăbăcăriei se vor desfășura tot felul de activități sportive: badminton, tenis de masă, darts, tir cu arcul, testarea preciziei prin fotbal și volei. Evenimentul va fi organizat în parteneriat cu Decathlon.

„Cei mai mici locuitorii ai Constanței și nu numai sunt așteptați între 16:00 și 18:00 în Parcul Farului unde va avea loc „MAGIC CHASE“, un show de magie cu trucuri, apariții și dispariții. Spectacolul va fi unul interactiv cu și pentru copii talentați, dar și cu momente artistice de dans cu copiii clubului de dans Astras. Organizarea acestor momente magice va fi posibilă cu sprijinul Ameropa.

Spre seară, de la ora 17:00 la 19:00, pe Faleza Cazinoului va avea loc spectacolul „Vintage“. Spectacolul cuprinde un repertoriu bogat, specific perioadei interbelice, studenții Facultății de Arte din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța interpretând diverse piese muzicale din palmaresul muzicii românești.

Melomanii se vor putea relaxa de la ora 20:00, în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski la concertul simfonic vocal-instrumental „REVERIE MUZICALĂ“. Acesta va cuprinde pagini vocal-instrumentale de largă popularitate. Vor participa orchestra, corul și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski.

Seara se va încheia cu muzică de petrecere în Parcul Farului de la ora 20:00, când pe scena amenajată vor urca Taraful Rutenilor&Carmen Chindriș și Mahala Rai Banda.

În același timp, în Piața Ovidiu va răsuna muzica live a artiștilor INNA, Mario Fresh și Nada“ - au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii