Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe elemente de muniţie, descoperite într-o pădure din județul Vaslui

ro

10 Feb, 2024 21:33 772 Marime text

Imagine cu rol ilustrativ


 
  • Mai multe elemente de muniţie au fost găsite, sâmbătă, de un bărbat care efectua căutări cu ajutorul unui detector de metale, într-o pădure din comuna Fereşti, potrivit Agerpres.

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a intervenit pentru asanarea elementelor de muniţie, iar după ridicarea acestora pirotehniştii au delimitat un perimetru de siguranţă şi au verificat dacă pe acea suprafaţă mai sunt şi alte obiecte similare.

„La finalizarea misiunii, pirotehniştii au ridicat 53 de focoase M3, 42 de cartuşe de calibru 7,92 milimetri, 17 tuburi de cartuşe calibru 7,92 milimetri, două focoase de aruncător şi o grenadă de mână. Toate elementele de muniţie descoperite şi ridicate de pirotehnişti au fost transportate într-un depozit, urmând a fi distruse", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.


Reprezentanţii instituţiei atrag atenţia cu privire la faptul că toţi cetăţenii au obligaţia să anunţe autorităţile când găsesc astfel de elemente de muniţie şi să nu le manevreze, pentru a evita producerea unor explozii. 

Citește și
Muniție descoperită în timpul unei căutări cu detector de metale, în județul Vaslui
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii