Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAI În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în țara noastră

ro

27 May, 2022 12:53 987 Marime text
Refugiati. Foto: ZIUA de ConstanțaÎn această dimineața, polițiști din cadrul structurilor operative ale Poliției Române efectuează 11 percheziții în județul Satu Mare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj. Totodată, polițiștii pun în aplicare 65 de mandate de aducere a persoanelor bănuite la sediul Poliției, pentru audieri.
 
Potrivit unui comunicat al MAI, principalele misiuni ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în ultimele 24 de ore, au fost asigurarea unui climat normal de siguranță publică, prevenirea accidentelor grave, desfășurarea eficientă a controlului în punctele de trecere a frontierei și a intervențiilor în situații de urgență.
 
Personalul structurilor operative a intervenit, joi, la 3.669 de evenimente, 2.220 fiind circumscrise menținerii ordinii publice, iar 1.449 circumscrise situațiilor de urgență.
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul structurilor de poliție, la nivel național, au fost semnalate 802 de posibile infracțiuni, peste 21.5 % dintre acestea fiind din oficiu.
 
Pentru 68 de persoane s-au dispus, joi, măsuri preventive în baza probatoriilor administrate de polițiști în cauze penale aflate în lucru. Totodată, în urma investigațiilor desfășurate de polițiști din structurile specializate au fost identificați 45 de autori în 54 de dosare penale cu AN, aflate în evidență.
 
Polițiștii și jandarmii aflați în executarea misiunilor specifice au prins în flagrant 134 autori de infracțiuni care au săvârșit 145 de fapte penale.
 
În cursul zilei de ieri, polițiștii au depistat 14 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.
 
Pe parcursul misiunilor desfășurate, în ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii au constatat 8.100 de abateri de natură contravențională pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 2.8 milioane de lei.
 
Polițiștii rutieri au continuat și în cursul zilei de ieri acțiunile care au vizat menținerea siguranței pe drumurile publice și prevenirea accidentelor grave de circulație. În urma abaterilor constatate, polițiștii rutieri au reținut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 626 de permise de conducere și au retras 293 de certificate de înmatriculare.
 
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au efectuat 148 controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 28 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Totodată, pentru abaterile constatate, au aplicat 587 sancțiuni contravenționale în valoare de 213.500 de lei.
 
Pe parcursul intervențiilor pompierilor au fost salvate 2 persoane.
 

„Pentru punerea în aplicare a măsurilor de autoprotecție de către populație, în cazul producerii unor situații de urgență, au fost emise 12 "RO-ALERT".
 
Piloții Inspectoratului General de Aviație au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 15 persoane aflate în situații de urgență.
 
În ultimele 24 de ore, niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil în țara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.353 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.
 
De asemenea, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 31.220 de permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 887 fiind acordate în ultimele 24 de ore.
 
La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 39.5 %.
 
În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, menționăm că, în ultimele 24 de ore, în țara noastră au intrat 24.611 de mijloace de transport și 92.902 de persoane, dintre care 8.964 de cetățeni ucraineni“ - au precizat reprezentanții MAI

 
Angajații structurilor Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie pentru a se asigura că românii vor petrece acest sfârșit de săptămână în siguranță, fără incidente care să tulbure grav ordinea și liniștea publică
 
Pentru că multe persoane vor alege ca destinație de week-end litoralul românesc, recomandăm conducătorilor auto să conducă prudent, să nu bruscheze comenzile vehiculelor și să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Pietonilor le recomandăm să evite deplasarea pe partea carosabilă, să traverseze doar prin locurile marcate corespunzător și numai după ce s-au asigurat că nu există nici un pericol.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii