Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE România se alătură demersurilor internaționale ce vizează acțiunile Federației Ruse

ro

07 Dec, 2023 20:49 818 Marime text
Foto: Facebook/MAEMinisterul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în demersul de a expune public și a condamna încercările repetate ale Federației Ruse de interferență în procesele politice și electorale din state democratice. România a susținut, de asemenea, adoptarea unei declarații a Uniunii Europene pe această temă.

Potrivit unui comunicat al MAE, România își exprimă îngrijorarea față de utilizarea în creștere, la nivel global, a operațiunilor cibernetice în context electoral, amplificate de interferență în spațiul informațional, în scopul de a submina procesele democratice și încrederea în autorități în statele care împărtășesc aceleași valori și aspirații.

„În acest sens, considerăm deosebit de relevantă și expunerea recentă în Republica Moldova a acțiunilor de interferență hibridă vizând alegerile locale din noiembrie 2023. Manifestăm îngrijorare față de amploarea și complexitatea acestor acțiuni, pe care le considerăm inacceptabile.
Astfel de activități contravin normelor de comportament responsabil în spațiul cibernetic, agreate de toate statele membre ONU. Subliniem importanța respectării depline a acestora, în vederea menținerii stabilității și prevenirii conflictelor“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Citește și: 

Mergeți în Polonia? MAE a emis o atenționare de călătorie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii