Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Participarea secretarului de stat, Daniela Gîtman, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale

ro

11 Dec, 2023 20:52 845 Marime text
Foto: facebook/MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman va participa marți, 12 decembrie 2023, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), desfășurată la Bruxelles.
     
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman va participa marți, 12 decembrie 2023, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), desfășurată la Bruxelles, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.

În pregătirea Consiliul European din 14 - 15 decembrie 2023, miniștrii și secretarii de stat pentru afaceri europene vor avea un schimb de opinii asupra subiectelor care vor face obiectul dezbaterii și deciziilor la nivelul liderilor, pe baza proiectului de Concluzii ale Consiliului European. Documentul va viza pe sprijinul acordat Ucrainei, extinderea UE, revizuirea Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, securitatea și apărarea europeană, precum și evoluțiile relevante în raport cu agenda externă UE, în special situația din Orientul Mijlociu.

În cadrul reuniunii CAG vor fi abordate, totodată, în scopul adoptării, trei seturi de Concluzii, cu privire la procesul de extindere, stabilizare și asociere, la evaluarea mecanismului de dialog anual pe tema statului de drept, precum și la gestionarea efectelor schimbărilor demografice în Europa.

Agenda CAG include, de asemenea, foaia de parcurs aferentă Semestrului European 2024, negocierile pentru un Acord de Asociere la UE cu Andorra și San Marino, propunerea de modificare a Regulamentului nr.1 cu privire la regimul lingvistic în UE, precum și două puncte referitoare la viitorul Europei și la procesul de follow-up al Conferinței privind viitorul Europei, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Participarea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii