Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:40 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic

ro

11 Dec, 2023 20:36 748 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a participat luni, 11 decembrie 2023, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de omologii săi din statele membre UE și din statele partenere Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.
     
Ministrul Afacerilor Externe Luminița Odobescu a participat luni, 11 decembrie 2023, la reuniunea ministerială a Parteneriatului Estic (PaE), alături de omologii săi din statele membre UE și din statele partenere Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, transmite un comunicat de presă din partea MAE.

România a subliniat sprijinul ferm pentru Parteneriatul Estic, ca format de cooperare util pentru stimularea unor transformări democratice în Vecinătatea Estică a Uniunii Europene și pentru consolidarea rezilienței statelor partenere, în contextul regional complex generat de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. A salutat și progresele semnificative realizate, în ultimul an, de Republica Moldova, Ucraina și Georgia în ceea ce privește parcursul lor pro-european.

A fost evidențiată, totodată, necesitatea adaptării PaE la noile realități, prin sporirea capacității formatului de a stimula transformări pozitive în regiune, precum și prin flexibilizarea acestuia, inclusiv sub aspectul  mecanismelor și instrumentelor de cooperare puse la dispoziția partenerilor estici.

PaE poate contribui în mod eficient la procesul de transformare democratică și de consolidare a rezilienței statelor partenere, prin sprijinirea procesului de apropiere de Uniunea Europeană ce urmează să fie parcurs de Republica Moldova, Ucraina și Georgia, precum și prin identificarea de soluții în ceea ce privește schimbările climatice, securitatea energetică, interconectările fizice și digitale, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Participarea ministrului Afacerilor Externe Luminița Odobescu la reuniunea miniștrilor Afacerilor Externe din statele membre ale UE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii