Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE continuă demersurile pentru evacuarea cetățenilor români din Fâșia Gaza în condiții de siguranță

ro

14 Oct, 2023 19:44 864 Marime text
foto: Pixabay

În contextul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că demersurile pentru evacuarea cetățenilor români din această zonă se desfășoară în regim permanent.

Celula de Criză a MAE coordonează eforturile în vederea asigurării unei evacuări în condiții de siguranță, în colaborare cu Ambasada României la Tel Aviv, Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah și misiunile diplomatice din regiune.


Iată comunicatul pus la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe:

Precizări de presă privind demersurile MAE în vederea evacuării cetățenilor români din Fâșia Gaza

MAE precizează că, pe fondul deteriorării situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiții de siguranță, a cetățenilor români din Fâșia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuați.

Astfel, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și al misiunilor diplomatice ale României din regiune menține coordonarea cu alte state și organizații internaționale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetățeni/funcționari și continuă dialogul cu autoritățile israeliene și cele egiptene în vederea asigurării condițiilor necesare pentru evacuarea acestora, ținând cont de evoluțiile de securitate din teren, transmite MAE prin intermediul unei informări oficiale. 


Citește și:

Situația de securitate din Statul Israel și Fâșia GazaMAE confirmă decesul a două persoane de dublă cetățenie, israeliano-română

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii