Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Daniela Gîtman cu o delegație din MAE și din Ministerul pentru Imigrare și Integrare din Danemarca

ro

26 Oct, 2023 19:55 836 Marime text
Sursă foto: MAE
  • Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a primit joi, 26 octombrie 2023, o delegație din Regatul Danemarcei, formată din Secretarul Permanent Adjunct al Ministerului pentru Imigrație și Integrare, Henrik Ankerstjerne și Reprezentantul special pentru migrație în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Nicolaj Hejberg Petersen.
 
Secretarul de stat pentru afaceri europene Daniela Gîtman a primit joi, 26 octombrie 2023, o delegație din Regatul Danemarcei, formată din Secretarul Permanent Adjunct al Ministerului pentru Imigrație și Integrare, Henrik Ankerstjerne și Reprezentantul special pentru migrație în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Nicolaj Hejberg Petersen, transmite un comunicat de presă din partea Ministerului Afacerilor Externe.
 
Întrevederea cu cei doi oficiali danezi a vizat un schimb de opinii cu privire la evoluțiile recente privind migrația, cu accent pe eforturile de finalizare a negocierilor Pactului privind migrația și azilul și pe inițiativele care vizează eficientizarea gestionării migrației. De asemenea, a fost discutat  modul de abordare a dimensiunii externe a migrației, în special oportunitățile de consolidare a cooperării cu statele de origine și de tranzit.
 
Totodată, a fost abordat subiectul aderării României la spațiul Schengen, context în care secretarul de stat român a prezentat pe larg demersurile realizate de România pentru facilitarea unei decizii pozitive în acest dosar. Partea daneză a formulat aprecieri pentru aceste eforturi și, în mod special, pentru implementarea, de către România, a proiectului pilot la frontiera cu Serbia, reconfirmând sprijinul ferm pentru finalizarea acestui proces cât mai curând posibil, a încheiat sursa citată.  


Citește și:
MAE: Consultări politico-diplomatice privind aderarea României la OCDE

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii