Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE, atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Croaţia!

ro

17 May, 2023 15:01 1116 Marime text
Sursă foto: Pixabay.comMinisterul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 17 - 19 mai 2023, au fost emise coduri roșu și portocaliu de vânt, ploi torențiale și pericol de inundații pentru canalul Velebit, golfurile Kvarner și Kvarnerić, Gospić, Karlovac, coasta de vest a Istriei și Dalmația. Vor fi înregistrate creșteri semnificative ale nivelurilor râurilor Sava, Kupa și Una, Otuča și Zrmanja. Există, de asemenea, pericolul de inundații în localitățile: Karlovac, Petrinja, Sisak, Gračac și Obrovac.

Potrivit unui comunicat din partea Ministerului Afacerilor Externe,  autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul rutier și maritim, precum și în furnizarea energiei electrice.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor web ale Institutului Hidro-Meteorologic croat: https://www.meteo.hr,  Automobil Clubului Croat: http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate: http://www.hznet.hr,  Autorităţii Portuare Croate: http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă: http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență - 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de pernență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.,  a mai transmis sursa citată. 

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web  http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii