Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Atenționare de călătorie în Bulgaria! Restricții de circulație în urma unui cod galben de vânt

ro

04 Feb, 2024 20:34 980 Marime text
Bulgaria: Sursa foto: Pexels



 
  • Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că în conformitate cu datele transmise de Institutul de Meteorologie și Hidrologie local, pentru perioada 5 - 6 februarie 2024, a fost emis un cod  de atenționare meteorologică pentru vreme severă.

Conform acestuia, zece regiuni din teritoriul Republicii Bulgaria vor fi afectate de intensificări ale vântului. A fost emis un cod galben pentru regiunile: Vidin, Montana, Vrața, Pleven, Ruse, Târgoviște, Șumen, Sofia-regiune, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Plovdiv, Pazardjik, Haskovo, Sliven, Silistra, Stara Zagora, Razgrad, Varna și Dobrici. Rafalele de vânt vor atinge o viteză de 50-69 km/h, pe alocuri cu intensificări de până la 90 km/h.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare și prognoza meteorologică, iar șoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În  perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca, prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere și cursele aeriene să fie perturbate față de orarul de zbor.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la situația zborurilor pe aeroportul Sofia – www.sofia-airport.eu<http://www.sofia-airport.eu>; cu privire la starea vremii – pe situl www.weather.bg<http://www.weather.bg>; cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg<http://www.lima.api.bg>, de pe pagina de internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg<http://www.api.bg> și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677<http://www.mae.ro/travel-conditions/3677> (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din Bulgaria– www.customs.bg<http://www.customs.bg>; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg<http://www.bgtoll.bg>; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg<http://www.mvr.bg>.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republcia Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerile Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org<http://www.meteoalarm.org> și www.mae.ro<http://www.mae.ro>.

Citește și
Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Republica Elenă. Ce se întâmplă acolo
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii