Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:06 25 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE anunță Demersuri pentru repatrierea a 92 de cetăţeni români în contextul situaţiei din Israel şi Fâşia Gaza

ro

08 Oct, 2023 13:57 788 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe a transmis că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv şi Ambasada României la Amman, gestionează situaţia unui grup de 92 de cetăţeni români ajunşi pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Israel şi Fâşia Gaza.

Iată comunicatul de presă pus la dispoziție de MAE:

Demersuri pentru repatrierea unui grup de cetățeni români din Statul Israel, prin Iordania, și măsuri dispuse de Celula de Criză de la nivelul MAE

În contextul escaladării situației de securitate din Israel și Fâșia Gaza, urmare a demersurilor Celulei de Criză, convocată la data de 7 octombrie a.c. de către ministrul afacerilor externe, care activează în regim de permanență 24/7, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în coordonare cu Ambasada României la Tel Aviv și Ambasada României la Amman, gestionează situația unui grup de 92 de cetățeni români ajunși pe teritoriul Iordaniei din Israel, care au solicitat sprijin pentru repatriere în contextul deteriorării situației de securitate din statul Israel și Fâșia Gaza.

Celula de Criză MAE, împreună cu Ambasada României la Amman, fac demersuri pentru identificarea unor posibilități optime de repatriere pentru aceștia prin curse operate de diferite companii aeriene care operează zboruri către România.

Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Centralei MAE se va deplasa la Tel Aviv pentru a sprijini activitatea Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de reprezentare al României la Ramallah.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările adresate cetățenilor români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statul Israel, disponibile aici https://www.mae.ro/node/63049.

Cetățenii români se pot adresa Ambasadei României la Amman şi își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la adresa de e-mail amman@mae.ro<mailto:amman@mae.ro> și la numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Amman: +962 796 017 203.


Citește și:

Ministrul Sănătății transmite condoleanțe familiilor victimelor tragediei din Israel și oferă sprijin medical
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii