Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:21 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Alertă de călătorie în Islanda. Stare de urgență din cauza erupției vulcanice

ro

20 Dec, 2023 11:28 734 Marime text



 
  • Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Islanda că Departamentul de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez a declarat stare de urgență din cauza erupției vulcanice în zona Sundhnjúkagígar, la aproximativ 4 km nord-est de nord de orașul Grindavík.

Apărarea Civilă solicită publicului să nu se deplaseze la locație.
Cetățenii care au nevoie de asistență pot contacta numărul unic de urgență „112”. Pentru informații suplimentare pot contacta linia de asistență a Crucii Roșii: 1717.
 
Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă și Managementul Situațiilor de Urgență islandez (https://www.almannavarnir.is/) al Oficiului Meteorologic al Islandei (https://en.vedur.is/). Sfaturile și instrucțiunile autorităților islandeze (în limba engleză) sunt disponibile la https://safetravel.is/.
 
Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +45 39 40 71 77, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei și Islanda: +45 27 35 55 37.
 
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să respecte cu strictețe instrucțiunile autorităților islandeze și să consulte paginile de Internet https://www.almannavarnir.is/, https://en.vedur.is/, https://safetravel.is, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.
 
 Citește și
Un grup de 14 persoane, cetățeni români și familiile acestora, evacuate din Fâșia Gaza, a ajuns în România
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii