Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:21 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lukoil Overseas Atash BV, dezbatere publică pentru proiectul „Cercetare electrică, perimetrul EX - 30 Trident din Marea Neagră“

ro

22 Sep, 2016 00:00 1383 Marime text
Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti anunţă publicul interesat asupra depunerii raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul „Cercetare electrică, perimetrul EX - 30 Trident“, propus a fi amplasat în Marea Neagră, zona economică exclusivă a României.
 
Tipul deciziei luate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa poate fi emiterea sau respingerea acordului de mediu. Raportul poate fi consultat la sediul APM Constanţa sau la sediul Lukoil Overseas Atash BV, sucursala Bucureşti. Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la hotelul Vega, staţiunea Mamaia, în data de 11 octombrie, ora 16.00. Constănţenii interesaţi pot transmite în scris comentarii, opinii, observaţii privind documentele menţionate la sediul APM Constanţa, până la data de 10 octombrie, ora 16.00.

Despre proiectul depus la APM Constanţa

Proiectul „Cercetare electrică cu sursă controlată electromagnetic (CSEM) în Blocul EX-30 Trident, zona economică exclusivă a Mării Negre“ face parte din programul lucrărilor obligatorii stabilite
prin Acordul de concesiune asupra Blocului EX-30 Trident încheiat de către titularul proiectului cu statul român, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale. Obiectul proiectului nu se încadrează în enumerarea listată în Anexele I şi II ale HG nr. 445/2009, privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului.
 
Titularul proiectului, Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti, ca urmare a câştigării prin licitaţie publică, runda a 10-a, deţine în concesiune în vederea prospectării, explorării şi exploatării Blocul Ex 30 Trident, situat în zona economică exclusivă a Mării Negre. Lucrările de prospectare, explorare şi exploatare a Blocului EX-30 Trident se desfăşoară în conformitate cu Acordul de concesiune aprobat prin HG nr. 1055/19.10.2011 încheiat de titularul proiectului cu statul român, prin Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, publicat în Monitorul Oficial din data de 4.11.2011.
 
Pentru lucrările ce urmează a fi executate, titularul proiectului a obţinut din partea ANRM Bucureşti Avizul pentru programul lucrărilor desfăşurate în cursul anului 2016 cu nr. 92-C/07.03.2016, în cuprinsul căruia este prevăzută ca etapă obligatorie cercetarea electrică. Lucrările de cercetare electrică cu sursă controlată electromagnetic (CSEM) vor acoperi o suprafaţă de lucru de aproximativ 500 km2 în cadrul blocului EX-30 Trident şi se vor efectua în baza unui contract de prestări servicii cu o firmă specializată, care va asigura nava la bordul căreia se vor afla echipamentele şi specialiştii în domeniu. Principalul scop al lucrărilor de achiziţii de date electromagnetice este acela de a obţine seturi de date despre aria blocului, pentru a detecta şi a descrie formaţiunile de hidrocarburi, în principiu, pentru a evidenţia zonele cu potenţial şi astfel reducându-se riscurile în viitoarele explorări / exploatări.

Despre Lukoil Overseas Atash BV - Sucursala Bucureşti

Firma cu sediul social în Bucureşti (Sectorul 1, Şoseaua Nordului nr. 28-36) a fost înfiinţată în anul 2011. Persoană împuternicită a firmei care se ocupă de extracţia petrolului brut
este Oleg Shurubor, născut pe 4.09.1965, la Chernigovskaya, fostă URSS. Potrivit date-financiare.ro, în anul 2014, societatea cu cinci salariaţi a declarat o cifră de afaceri de zero lei.

Citeşte şi

Investigaţii geofizice şi rezultatele aşteptate Ce presupune investigarea seismică 2D a zonelor de sondă din Marea Neagră

Ti-a placut articolul?

Comentarii