Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:49 21 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban „Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate”. Ce a mai spus președintele PNL

ro

23 Sep, 2019 22:48 1105 Marime text
Astăzi, 23 septembrie 2019, a avut loc reuniunea Biroului Executiv al PNL.

La finalul reuniunii, președintele PNL, Ludovic Orban și vicepreședintele PNL, Florin Roman, potrivit agerpres,ro, au declarat:
 
Ludovic Orban:

„Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate, moţiunea de cenzură intră în linie dreaptă. În cursul acestei săptămâni vom finaliza toate discuţiile cu toate formaţiunile politice şi grupurile parlamentare care sunt implicate în efortul de a pune punct acestei guvernări catastrofale pentru România. Mi-am informat colegii privind stadiul discuţiilor, ne-am propus ca obiectiv să strângem toate semnăturile, în cursul acestei săptămâni şi, de asemenea, în cursul acestei săptămâni, să stabilim data la care vom depune moţiunea de cenzură şi, evident, în funcţie de data la care vom depune moţiunea de cenzură, data la care se va dezbate şi se va vota moţiunea de cenzură. Repet, obiectivul Partidului Naţional Liberal, încă de la începutul sesiunii parlamentare, a fost acela de a uni, de a coagula toate forţele politice parlamentare care se găsesc în opoziţie, pentru a obţine numărul de semnături, în primă fază, şi ulterior numărul de voturi necesar pentru a asigura reuşita moţiunii de cenzură.
 
Al doilea subiect pe care îl abordez, revin cu o somaţie adresată încă premierului Dăncilă, să retragă candidatul pentru funcţia de comisar european. Şansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă, împotriva prevederilor legii 373, este un candidat care nu are şanse să treacă de votul Comisiei de specialitate. Acest lucru este evident pentru orice om care cunoaşte cât de cât poziţionarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European şi mai ales, exigenţele care există la nivelul Uniunii Europene şi la nivelul Parlamentului European privitor la criteriile de integritate şi de competenţă necesare pentru validarea candidaturii unui comisar european.”, a declarat președintele PNL.

„Suntem în ceasul al doisprezecelea, încă poate fi evitată ruşinea ca un candidat român pentru funcţia de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie, să ştie că va purta, Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD şi de premier, singură, răspunderea acestui eşec major în desemnarea comisarului european, care să reprezinte România.”, a mai adăugat președintele PNL la finalul reuniunii.


Ludovic Orban a mai declarat că, pentru moțiune, obiectivul este să depășească cifra de 233 de semnături și implicit de 233 de voturi.
 
Întrebat când o să fie depusă moţiunea de cenzură, președintele PNL a declarat :

„În această săptămână, cel puţin în prima jumătate a săptămânii, vrem să finalizăm toate discuţiile, atât discuţiile instituţionale între formaţiuni politice şi grupuri parlamentare, cât şi discuţiile individuale cu parlamentarii independenţi ai minorităţilor sau parlamentari din PSD.”

Florin Roman:

„Partidul Naţional Liberal solicită Partidului Social Democrat să pună în dezbatere, în regim de urgenţă, o serie de proiecte de lege pe care Partidul Naţional Liberal le-a iniţiat, în special, după tragedia de la Caracal.

Partidul Naţional Liberal solicită Partidului Social Democrat abrogarea, în regim de urgenţă, a recursului compensatoriu pentru că la ora actuală peste 20.000 de deţinuţi eliberaţi din penitenciare zburdă în libertate pe străzile României.

A doua solicitare pe care Partidul Naţional Liberal o adresează Partidului Social Democrat este trecerea de urgenţă pe ordinea de zi a Senatului şi a Camerei Deputaţilor a proiectelor de lege depuse ca şi soluţii legislative de către Partidul Naţional Liberal şi aici mă refer la proiectul de lege al colegului Ovidiu Raeţchi privind sistemul de alertă în cazul copiilor dispăruţi şi proiectul de lege depus de parlamentarii Partidului Naţional Liberal, care vizează înăsprirea sancţiunilor şi detenţia pe viaţă pentru cei care ucid cu cruzime copii şi femei însărcinate.Nu în ultimul rând, solicităm Partidului Social Democrat punerea în discuţie a Proiectului de Lege privind brăţările electronice ca măsuri alternative la situaţia actuală. Vă reamintesc, încă din 20 decembrie, de la tribuna Parlamentului atrăgeam atenţia că este doar începutul calvarului. Au venit şi au spus cei de la PSD, atunci, că vor veni cu o Ordonanţă de Urgenţă, nu s-a întâmplat nimic şi a apărut crima de la Mediaş.

Vă reamintesc că la sfârşitul sesiunii parlamentare trecute prezentam acele date oficiale privind cifra celor care au fost eliberaţi, în condiţiile în care peste 7700 de poliţişti au fost, practic, trimişi în pensie în mod forţat. Atragem şi de această dată atenţia că orice zi de întârziere, orice oră de întârziere, orice minut de întârziere nu face altceva decât să dea posibilitatea producerii unor noi drame.

Închei prin a ne întreba, oare câţi copii mai trebuie să fie ucişi, oare câţi copii mai trebuie violaţi, oare câte femei mai trebuie violate pentru ca PSD să intervină legislativ?

Au blocat activitatea Comisiei juridice timp de 3 săptămâni, au amânat, din nou, discuţia despre abrogarea recursului compensatoriu şi din păcate, ne-am trezit în faţa tragediei de la Dâmboviţa.”, a declarat Florin Roman. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii