Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:46 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban Intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept

ro

25 Jun, 2022 13:51 908 Marime text
foto: Facebook.com/ Ludovic Orban

Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă că intrarea României în Spaţiul Schengen nu este un favor, ci un drept, deoarece România a îndeplinit toate criteriile.

De asemenea, şeful statului, Klaus Iohannis, trebuie „să bată fierul cât e cald" şi să folosească contextul favorabil pentru a solicita votarea în Consiliul European a cererii României de aderare la acest spaţiu vamal, potrivit postării lui Ludovic Orban, pe pagina personală de Facebook.
 

„România în Schengen! Acum! Intrarea României în Schengen nu este un favor pe care ni-l face cineva. Este dreptul nostru! Am îndeplinit toate criteriile. Am arătat că frontiera Europei de pe teritoriul românesc este foarte sigură.

Cetăţenii români au dreptul să nu mai fie controlaţi la frontiere interne. Odată cu dobândirea statutului de candidat de către Ucraina şi Republica Moldova nu mai poate nimeni să găsească pretexte pentru a se opune integrării noastre.

Guvernanţii au obligaţia de a folosi acest moment favorabil pentru a intensifica demersurile la nivel european.

Iohannis trebuie să bată fierul cât e cald şi să ceară introducerea pe ordinea de zi şi votarea în Consiliul European a cererii noastre perfect legitime", a scris Ludovic Orban, sâmbătă, pe Facebook.


Ludovic Orban a afirmat că Parlamentul European susţine aderarea României, iar Comisia a prezentat un punct de vedere favorabil şi că rămâne să ia decizia şefii de state şi de guverne.
 

„Avem toate argumentele de partea noastră şi mai avem şi conjunctura creată de războiul de agresiune al Rusiei contra Ucrainei. Guvernanţii nu vor avea nicio scuză, dacă nu reuşesc atingerea acestui obiectiv", a adăugat el.

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii