Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ludovic Orban, desemnat din nou premier

ro

13 Mar, 2020 15:34 1369 Marime text
Președintele României,  Klaus Iohannis susține în aceste momente, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. 

Amintim că, Preşedintele Klaus Iohannis a susținut consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare prin sistem de teleconferinţă, precizează Administraţia Prezidenţială.

Având în vedere situaţia actuală, preşedintele României, Klaus Iohannis, a decis să facă consultările cu partidele parlamentare, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinţă", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Consultările erau programate să aibă loc la Palatul Cotroceni.

Având în vedere situația specială am decis și am făcut aceste consultări sub formă de teleconferință. Am discutat cu tote partidele și pot să trag câteva concluzii. Prima, toate discuțiile au fost foarte bune, foarte constructive.

Toate abordările au fost consistente, mature și constructive. Toată lumea a înțeles că suntem într-o situație de criză în care nu e loc de răfuieli politice, e nevoie de soluții și asta foarte urgent. În cadrul acestor consultări am primit o singură propunere.

Avem în momentul de față un guvern în funcțiune. Guvernul Ludovic Orban care a lucrat foarte serios și foarte bine indiferent dacă a fost cu puteri depline sau interimar. Am luat împreună măsurile cele mai potrivite la timpul potrivit. Avem cazuri puține în România și ne dorim să .

Este de neimaginat să schimbăm totul peste noapte fiindcă atunci nimic n-ar mai funcționa.

Așadar, singura opțiune pe care am ărimit-o este Ludovic Orban și l-am desemnat pentru poziția de prim-ministru al guvernului.


Am promisiuni că se vor implica în Parlament pentru a trece în foarte scurt timp posibil deja mâine, să avem votul de învestire al Guvernului Orban, un vot care se va da în condiții speciale. Mă aștept de la toate partidele să fie parte a acestui efort comun, în așa fel încât să ne concentrăm pe combaterea coronaviruslui, a declarat Iohannis. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii