Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucian și Mihai Lazia au renunțat la o afacere cu asociata lui Sorin Strutinsky

ro

26 Sep, 2014 00:00 4253 Marime text

Lucian și Mihai Lazia nu mai sunt asociați cu Elvira Mihaela Tănase Gherasim în SC Venid Invest SRL. La începutul lunii august, cei doi, tată și fiu, s-au retras din calitatea de asociați, ei cesionându-și părțile către SC Nortech Trade SRL, firmă administrată, de asemenea, de Elvira Mihaela Tănase Gherasim. La fel a procedat și SC Mamaia Luxury Construction SRL care, la rândul ei, s-a retras din SC Venid Invest SRL, cesionând, de asemenea, părțile sale sociale către aceeași societate Nortech Trade SRL. De menționat însă că ambele societăți, SC Mamaia Luxury Construction SRL și SC Nortech Trade SRL, sunt administrate de aceeași Elvira Mihaela Tănase Gherasim. Așadar, după deciziile luate în cadrul adunării generale din data de 4 august 2014, SC Venid Invest SRL a rămas cu doi asociați persoane juridice, respectiv SC Guillin Investments Limited (50%), societate cu sediul în Cipru, și SC Nortech Trade SRL (50%), firmă administrată de Elvira Mihaela Tănase Gherasim. Modificările au fost publicate în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a nr. 5805/23.09.2014.

Încurcate sunt căile... firmelor

Potrivit Registrului Comerțului, SC Nortech Trade SRL are ca asociați societatea Habitat și Ambient SA (80%) și Husein Ozghen (20%). La sfârșitul anului 2013, societatea declarase cifra de afaceri, profitul și numărul de salariați ZERO. În comparație cu Nortech Trade SRL, SC Mamaia Luxury Construction SRL, recent ieșită din afacerea Venid Invest, a declarat, la finalul anului 2013, o cifră de afaceri de 4.978.784 de lei, un profit net de zero lei și 22 de salariați. La rândul ei, SC Venid Invest SRL a declarat, la finalul anului 2013, zero pe linie la rubricile cifră de afaceri, profit net și număr de salariați.

Despre Elvira Mihaela Tănase Gherasim se știe că numele ei este asociat cu cel al lui Sorin Gabriel Strutinsky, partener de afaceri şi apropiat al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. De unde această conexiune? Potrivit Registrului Comerţului şi Monitorului Oficial, la bază se află interese economice, cei doi apărând în diverse ipostaze în contextul unor afaceri comune. Aşa cum cotidianul ZIUA de Constanţa a mai relatat şi cu alte ocazii, reluăm şi acum povestea pe scurt a afacerilor care conduc la asocierea numelui Mihaelei Gherasim cu cel al lui Sorin Strutinsky, care, în aprilie 2010, a fost cooptat în SC Energy Power Services SRL de către asociaţii Niculina Gherasim (nimeni altcineva decât mama Mihaelei Gherasim) şi Ana Ghemiş. Aşa cum menţiona publicaţia noastră în anul 2010, în urma hotărârii AGA nr. 1 din 8 martie 2010, Niculina Gherasim s-a retras din societate, cesionându-şi părţile sociale către Ghemiş, care urma să deţină 40% din capitalul social, în timp ce Strutinsky avea să devină proprietar peste 60% din SC Energy Power Services SRL. Deloc de neglijat este faptul că firma amintită a fost înfiinţată în 2008 şi, la acea vreme, printre asociaţi s-a numărat însăşi Mihaela Elvira Gherasim, care, astăzi, figurează ca asociat și administrator la SC KLD Services SRL, firmă deținută împreună cu Sorin Gabriel Strutinsky, Panel Building System SRL și SC Pozitron Medical Investigation SRL. Așa cum arată datele de la Registrul Comerțului, aceeași Mihaela Elvira Gherasim mai este administrator și la SC Diva’s Saloon SRL, SC Mamaia Luxury Construction SRL și SC Nortech Trade SRL.

Că Mihaela Elvira Gherasim este destul de bine conectată la universul Strutinsky - Mazăre - Constantinescu poate reieşi şi din faptul că în CV-ul ei figurează, printre altele, și calitatea de cenzor supleant la Pomacost SA, una dintre firmele care au câştigat numeroase licitaţii cu Primăria şi Consiliul Judeţean Constanţa.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii