Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:52 26 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localități din 8 județe au fost afectate de efectele fenomenelor hidrometeorologice prognozate. Unde au intervenit salvatorii

ro

12 Jan, 2023 13:09 723 Marime text
 
Pe parcursul zilei de ieri, 10 localități din 8 județe au fost afectate de efectele fenomenelor hidrometeorologice prognozate
 
În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, pe parcursul zilei de ieri, echipajele operative au acționat în sprijinul comunităților din municipiul București și alte opt județe (Argeș, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Ilfov și Prahova) pentru înlăturarea efectelor înregistrate. Astfel, pompierii militari au intervenit pentru degajarea a 29 copaci căzuți pe carosabil, cât și pentru evacuarea apei din 1 casă și 7 curți, fiind avariate 25 autoturisme., informează IGSU. 
 
O astfel de intervenție, generată de vremea nefavorabilă, a fost gestionată de către salvatorii ilfoveni în urma unui accident rutier, care s-a produs pe raza localității Voluntari. Un autoturism, în care se aflau trei pasageri, a fost surprins de prăbușirea unui copac. Colegii noștri, ajunși la locul solicitării, au evaluat și asistat medical cele trei persoane, ulterior acestea fiind transportate la spital.
 
Totodată, la nivel național, 1.149 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD, cele mai multe situații fiind înregistrate în zona București-Ilfov (242 cazuri), urmată de județele Mureș (53 cazuri ), Sibiu (50 cazuri), Hunedoara (50 cazuri) și Cluj (45 cazuri)., mai transmite sursa citată. 
 
În afara acestor situații, pompierii militari au intervenit pentru stingerea a 46 de incendii, precum și în alte 208 de intervenții în sprijinul comunităților.
 
Echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate să intervină în 9 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 243 de pompieri salvatori cu 158 de mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
Potrivti sursei citate, Unitățile operative ale IGSU rămân mobilizate pentru intervenția imediata în cazul producerii situațiilor de urgență și acordarea de prim ajutor persoanelor aflate în dificultate.

 
Totodată, evoluția situației din teren este atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor imediate care să asigure eficientizarea misiunilor din teren.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii