Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:49 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Livrările de arme occidentale către Ucraina ar putea fi țintă pentru armata rusă

ro

12 Mar, 2022 15:21 1593 Marime text
Muniție, foto cu rol ilustrativ: unsplash/  Mykola Makhlai

Viceministrul de externe rus, Serghei Riabkov, a ameninţat sâmbătă, 12 martie, Statele Unite ale Americii, declarând că Rusia ar putea lua la ţintă transporturile de arme către Ucraina, unde armata rusă avansează de două săptămâni. 

El a citat în special sistemele portabile de apărare aeriană şi sistemele de rachete antitanc.

Serghei Riabkov a precizat că „garanţiile de securitate" cerute de Rusia Occidentului, inclusiv asigurarea că Ucraina nu va adera niciodată la NATO, nu mai sunt valabile.

„Situaţia s-a schimbat complet. Chestiunea este acum să obţinem implementarea obiectivelor liderilor noştri", a spus el, făcând referire la „demilitarizarea" Ucrainei cerută de Kremlin.


El a adăugat că „dacă americanii sunt dispuşi să facă acest lucru, putem desigur să reluăm dialogul", precizând că Moscova este pregătită în special în ceea ce priveşte acordurile Start pentru limitarea arsenalelor nucleare. "Totul depinde de Washington", a insistat el.

„Ştiam că de la americani te poţi aştepta la orice truc în orice moment. Ne pregăteam pentru această situaţie la care asistăm acum. Este irelevant pentru operaţiunea specială, nu are legătură cu aceasta", a mai declarat viceministrul de externe rus, informează AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii