Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:29 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Volodimir Zelenski susţine un discurs în Parlamentul României. Principalele declarații

ro

04 Apr, 2022 19:16 1757 Marime text

Începând cu ora 19.00, președintele Ucrainei va susține un discurs în plenul reunit al Parlamentului, prin videoconferință.


 Volodimir Zelenski va avea un discurs de 10 minute, potrivit programului transmis de Senatul României.

 

Discursul lui Zelenski în Parlamentul României a fost anunțat de săptămâna trecută de șeful Senatului, Florin Cîțu.

Intervenția lui Volodimir Zeleski a început cu probleme, primele câteva zeci de secunde neputând fi auzite. 


Principalele declarații ale lui Zelenski 
 • Denumirea orașului nostru Bucha va rămâne în istoria omorârii oamenilor.
 • Peste 300 de oameni simpli au fost troturați, legați cu mâinile la spate, împușcați în ceafă sau în ochi. Autoturisme au fost strivite de tancuri, femei și fete ucise de ruși, și nu avem încă toate detaliile torturii.
 • De ce au făcut militarii asta în Ucraina? În Ria Novosti a fost publicat un articol care justifica crimele din Ucraina.
 • Articolul descrie procedura clară și calculată pentru distrugerea Ucrainei și ucrainenilor Poporul care nu poate fi distrus și omorât. Ei doresc de-ucrainificarea și dez-europenizarea Ucrainei.
 • Toate acestea apar pe site-ul agenției oficiale de presă a Rusiei, unde nimic nu trece de cenzură. Rușii nici măcar nu se ascund, ei vorbesc deschis despre războiul împotriva Ucrainei. Ei ar fi făcut pe tot teritoriul Ucrainei ce au făcut la Bucha.
 • Au fost uciși învățători și profesori, toți cei care aveau drapelul sau stema Ucrainei în casele lor.
 • Dar de ce ei nu se ascund? De ce și acum când lumea a înțeles ce se întâmplă? Vor să distrugă o întreagă națiune. La aaceastă întrebare există două răspunsuri. În primul rând  în 1989 a murit Nicolae Ceaușescu după mulți ani în care a fost clar că era inadecvat, că soția lui și Securitatea trag în țara în jos. Acel regim se baza doar pe represiuni, pe putere și nimic nu avea sfânt.
 • Poporul român s-a ridicat și s-a apărat. Ceaușescu și soția lui nu putea fi convins de nimic, la fel nu poate fi convins de nimic în prezent Rusia. Nu pot fi convinși cei care propagă războiul.
 • Al doilea motiv pentru care Rusia face apel la genocid și nu ascunde acest lucru: ei sunt convinși că liderii euroepni nu vor putea să îi oprească, pentru că europenii nu își vor apăra valorile.
 • Stimați români, împreună trebuie să oprim oameni inadecvați care s-au obișnuit să nu fie pedepsiți, că li se permite orice. Împreună trebuie să-i oprim pe oamenii care doresc genocid în Europa.
 • De ce trebuie să facem acest lucru împreună? Ucraina nu este ultima țintă a agresiunii rusești, vor să treacă de orașul Mikolaiv ca să ocupe Odesa, iar de la Odesa, e un pas până în Moldova.
 • Rusia trebuie privată de toate resursele. Opriţi tranzitul mărfurilor din Rusia şi spre Rusia. Trebuie învinsă tirania. Trebuie să-ai aducem pe aceşti militari în faţa legii. Viitorul nostru e împreună, într-o familie europeană.
 • Glorie României, glorie Ucrainei! 
   
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii