Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO Un an de activitate a Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României, celebrat la Muzeul Național de Istorie a României

ro

22 Dec, 2023 11:36 774 Marime text


Astăzi, 22 decembrie 2023, Muzeul Național de Istorie a României organizează o activitate ce celebrează un an de activitate al Fundației PMIR (Prietenii Muzeului de Istorie a României).
 
În dialog se află dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, manager MNIR și Florin C. Pârlea, președintele FPMIR.
„Muzeul Național de Istorie a României are ca obiectiv coagularea resurselor și inteligenței și dorinței oamenilor din muzee să prezinte moștenirea culturală și istroică. Pentru toate expozițiile pe care le-am realizat am colaborat cu majoritatea muzeelor din România. Expoziția „Dacia, ultima froniteră” de la Roma a fost realizată în partneriat cu Muzeul din Chișinău și cu un muzeu italian”, precizează dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu.
 
„Pentru anul acesta am încheiat deja acorduri de parteneriate cu o serie de muzee importante din străinătate. Cu un muzeu din Oalnda pregătim o expoziție despre metale prețioase. Pentru 2025 avem pregătite două mari expoziții în Polonia, una la Cracovia și alta la Gdansk”, mai adaugă managerul MNIR.





La finalul dialogului, Ernest Oberlander-Târnoveanu a menționat că speră ca ziarul ZIUA de Constanța să devină membru al Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României.



Citește și:
Expoziția „Dacia. L’ultima frontiera della romanità”, inaugurată la Muzeul Național Roman din Roma, Italia (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii