Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:01 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța la prima conferință de presă din 2024 (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

12 Jan, 2024 14:59 1035 Marime text

USR Constanța organizează astăzi prima conferință de presă din 2024.

Vor fi prezenți președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion și fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din partea USR, Cristian Ghinea.

„Îi urez bun venit invitatului nostru de astăzi, Cristian Ghinea! Vom vorbi câteva chestiuni legate de teme locale și naționale. Astăzi s-a votat în CLM constituirea ca parte civilă unde inculpat este Vergil Chitac. Au fost mai multe discuții în spațiu public. Aplaud inițiativa colegilor CLM, de a vota acest proiect. Este important momentul pentru în cazul în care se va pronunța o hotărâre de condamnare, municipiul poate recupera mai ușor prejudiciul.

Partea criticabilă pe care deja am adus-o în discuție este ca primarul a ținut această corespondență departe de ochii consilierilor locali timp de 25 de zile, astfel anul trecut nu s-a discutat acest proiect. Corespondența adresată consilierilor trebuie să revină consilierilor și nu primarului. Este inadmisibil ca această corespondență să nu ajungă.

Voi anunța acum o inițiativă. Miercuri ne vom întâlni la hotel Continental Forum cu cei care sunt beneficiari ai legii 154/2021, urmașii persoanelor deportate sau strămutate. Este anormal să dai o lege pe care ulterior să o prologi de la an la an. Legile de prologare nu sunt altceva decât legi neconstituționale.

Un alt punct este cel legat de situația din spitale. Sunt blocate multe posturi și se vor lua anumite măsuri după cum a anunțat premierul. 

Vă prezint niște cifre de la Constanța. La SCJU avem un număr de 265 posturi normale vacante, dar în total 291 posturi vacante. Asta este una din cauzele cum nu sunt deserviți pacienții. Avem nevoie de 81 medici cu normă întreagă, avem nevoie de 69 de asistenți medicali și tot așa.

La Constanța, prin acest PNRR aveam un proiect finanțat pentru construcția unui spital Mama și Copilul, problema este ca acest spital a fost tăiat de pe lista de ministrul Rafila. Trăim cu emoția unor alte surse de finanțare. Este anormal să ai aceste resurse și să le dai cu piciorul” - a precizat președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion. 

A luat cuvântul fostul ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene din partea USR, Cristian Ghinea. 

“Ma bucur sa fiu la Constanța. Sunt aici cu un proiect unde avem întâlniri regionale cu oameni pe care ii pregătim sa fie eventuali demnitari. Pregătim campaniile și pregătim și viitoarea guvernare.

Știrea negativă este ca de fapt Constanța a pierdut un spital și este rezultatul indolentei domnului Rafila care de când a devenit ministru a fost obsedat cum să pună mâna pe banii de proiecte tehnice în loc să fie obsedat să facă acele proiecte. Am avut o mare problema PNRR dupa ce am reusit sa convingem CE sa ne dea 2 miliarde pentru spitale.



Legat de spitalul de Oncologie și Cardiologie la care a fost dată recent autorizația de construire ar trebui să înceapă lucrările pentru a fi gata până în 2026.

O altă investiție majoră este campusul pentru învățământ dual, este un consorțiu în jurul Universității Ovidius. Este cea mai mare finanțare pentru învățământ tehnic după Revoluție. Am reușit să avem acest concept, cu parteneriate și mă bucur să văd ca unul se întâmplă aici la Constanța.

Austeritatea pe sub preș. Trăim în plină austeritate. Acest guvern nu vrea să recunoască situația dezastruoasă a acestui buget. Sunt doi ani de creșteri de prețuri și de birocrație. Ministerul pe care l-am condus s-a dublat. Îmi amintesc când Stelian a refuzat să semneze OUG Anghel Saligny, acel OUG odios. Au aruncat bani pe care nu îi avea în proiecte și acum tot ei îl blochează.

Primăriile sunt blocate în acest moment pentru ca guvernul le-a interzis să cheltuie banii. Ingineriile financiare ale lui Boloş a dus să lovească în cei mai vulnerabili . Nu au tăiat pensiile speciale, nu au desființat și au avizat programul de masă caldă în ianuarie și vor fi servite din martie“ - a precizat Cristian Ghinea. 

„Primarul dumneavoastră arată ca un habarnist perfect“ - a mai spus Ghinea legat de cum gestionează primarul Chitac. 




Citește și: 

Deputatul Stelian Ion„Iohannis se pregătește să plece de la Palatul Cotroceni, lăsând în urmă o justiție cuplată la butoane politice. Alina Gorghiu să țină cont de avizul CSM"

Tags: Vergil Chitac


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii