Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:43 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO+TEXT ISU Constanța despre situația școlilor din județ, autorizate din punct de vedere al securității la incendiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

08 Sep, 2023 09:11 979 Marime text
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al Județului Constanța prezintă astăzi într-o declarație de presa situația constructiilor de invatamant autorizate din punct de vedere al securitatii la incendiu. 

Potrivit ISU Dobrogea, înainte de începerea noului an scolar, personalul de specialitate din cadrul ISU Dobrogea a participat la ședințele de instruire organizate cu directorii unităților de învățământ în vederea asigurării unui climat de siguranță în incinta acestora.

„Precizăm că din cele 750 de clădiri destinate învătămantului aflate în evidență 70 deţin autorizatie de securitate la incendiu, 553 nu se supun autorizării iar pentru 127 nu s-a emis actul administrativ amintit anterior. Mai putem preciza că în cele mai multe situatii de-a lungul timpului, au fost executate modificări ale elementelor de constructii precum extinderi, reparatii, recompartimentari şi aşa rnai departe fără a fi solicitate în prealabil avizele de securitate la incendiu.

De asemenea, unele lucrări s-au executat făra a avea documentații tehnice avizate. Există și unități de învășământ care au finalizat lucrările de reparatii, însă nu au efectuat recepția finală, astfel că aceste clădiri nu au fost date în exploatare, iar auturizația de securitate la incediu se eliberează înainte de a pune obiectivul in exploatare (in urma unor verificări). Sunt și unităti de invățământ care functionează fără auturizație de securitate la incendiu, întrucât s-a inceput procesul de modernizare iar activitatea acestora a fost relocata prin grija Inspectoratului Școlar Judelean Constanța“ - a precizta Ana Maria Stoica, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii