Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:14 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT Întâlnirea câștigătorilor licitațiilor de închiriere a plajelor, organizată în Sala Remus Opreanu a Palatului Administrativ Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

13 Apr, 2023 12:29 1242 Marime text
Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Generală Urbanism și Patrimoniu, invită câștigătorii licitațiilor de închirire a plajelor, joi, 13 aprilie 2023, ora 12:00, în sala „Remus Opreanu” a Palatului Administrativ pentru a discuta și stabili împreună o procedură rapidă de lucru în vederea obținerii documentelor necesare viitoarelor amenajări ale plajelor (certificat de urbanism și autorizație de construire).

Amintim că, Administrația Națională „Apele Române” se află în acest moment în termenul legal de desfășurare a procedurilor de deschidere și evaluare a ofertelor privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024.

În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 8/9 martie 2023 privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă cu destinație turistică ale Mării Negre pentru sezoanele estivale 2023-2024, Administrația Națională „Apele Române” se află în acest moment în termenul legal de desfășurare a procedurilor de deschidere și evaluare a ofertelor, conform prevederilor art.4, alin.2 și 3.

Astfel, având în vedere faptul că deschiderea ofertelor a avut loc în perioada 4-6 aprilie 2023, comisiile de evaluare a ofertelor își desfășoară activitatea în perioada 4-14 aprilie 2023 (inclusiv).

UPDATE:

Sunt prezenți reprezentanți de la Poliția Locală și Direcția de Urbanism. Ia cuvântul Toader Șerban de la Poliția Locală. 

„Colegii mei de specialitate verifica an de an legalitatea construcțiilor. Am avut acțiuni de prevenție în fiecare an. Operatorii economici au ajutat echipajele de poliție în efectuarea acțiunilor“ - a declarat Toader Șerban. 


Adrian Dinu de la Marea Constanța a adresat o întrebare. 

Din sală s-a mai adresat întrebarea ce acte vor fi necesare pentru procedura obținerii certificatelor de urbanism, la care nu s-a dat un răspuns exact. 

Adrian Dinu spune că procedura ar trebui să fie simplificată. O altă întrebare este către cei instituții trebuie să se îndrepte operatorii economici pentru obținerea avizelor. 

O primă instituție este Ministerul Mediului. 

Se menționează că, pentru autorizația de funcționare plajă, nu este nevoie de certificat de urbanism. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii