Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:53 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT A început festivitatea de premiere la limba germană a elevilor de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto și video)

ro

28 Sep, 2021 11:07 3501 Marime text
  • 42 de elevi ai Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“ primesc astăzi atestatul de limba germană Deutsches Sprachdiplom A2/B1.
Festivitatea de premiere a început în urmă cu doar câteva minute. Amfiteatrul „Coriolan“ al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân“, așteaptă zeci de elevi să-și primească diplomele.

Profesorul Fabrice Liesegang, reprezentantul Ministerului Educaţiei din Germania, va acorda diplomele pentru atestatul de limba germană Deutsches Sprachdiplom A2/B1 celor 42 de elevi ai colegiului, coordonați de profesorii de limba germană Anca Bocioagă, Lilia Cuciuc, Laurențiu Diamandi, Roxana Nicolăescu, Cora Târhoacă, dar și de profesorul german, Christian Peter, care este ataşat la Colegiul National Mircea cel Batran de trei ani şi care a sprijinit elevii în pregătirea acestui examen DSD1. 

Potrivit Roxanei Nicolăescu, coordonatorul catedrei de limba germană la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, anul trecut în pregătirea acestui examen DSD1 s-a beneficiat de ajutorul a două voluntare, venite prin programul de voluntariat oferit de către agenţia Kulturweit, Louise Dessau şi Anne Andrei.

În cadrul festivității sunt prezenți și 6 elevi de la Școala Gimnazială Nr. 29 „Mihai Viteazul“, coordonați de prof. Alina Preda și Henriette Huschka și, de asemenea, elevii celor două școli intrate recent în program – Liceul Teoretic „Ovidius“, cu 6 elevi, coordonați de prof. Dorina Văduva și Alexandrina Ciobanu, precum și Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza“, cu 3 elevi, coordonați de prof. Henriette Huschka și Cristina Brăcăcescu.
 
Festivitatea a fost deschisă de un recital la pian.

Cu această diplomă elevii își pot echivala examenul de bacalaureat în clasa a 12-a.

La festivitate sunt prezenți elevi din patru școli: Colegiul Național „Mircea cel Bătrân" Constanța, Liceul Teoretic „Ovidius”, Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul”, Şcoala Cu Clasele I-VIII Nicolae Tonitza nr. 39 

„Când cineva se gândește la orașul Constanța, nu se gândește la germană, însă aici au fost luate 12% din diplomele în limba germană din toată România”, spune profesorul Fabrice Liesegang. 

Fabrice Liesegang coordonează profesorii de limba germană din România.

„Avem o premieră anul acesta, având și școala Ovidius și Școala 39. Sunt două noi școli care au început de un an acest program. Este ultimul an pentru mine aici, mă voi întoarce în Germania, dar voi rămâne cu ochii pe evoluția acestor școli din Constanța”, a adăugat profesorul Fabrice Liesegang.


 

   

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii