Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 13 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE MEMORIAL, unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Turcia, inaugurează o reprezentanță oficială în Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

22 Mar, 2024 13:32 1678 Marime text

 
  • ​MEMORIAL, unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Turcia, inaugurează o reprezentanță oficială în Constanța, astăzi, 22 martie 2024. 
     
MEMORIAL, unul dintre cele mai mari grupuri medicale din Turcia, inaugurează o reprezentanță oficială în Constanța, astăzi, 22 martie 2024. Aici, pacienții pot afla informații de interes despre soluțiile medicale de ultimă generație disponibile în cadrul MEMORIAL Hospitals Group, direct de la reprezentanții spitalului, și beneficiază de sprijin și îndrumare în accesarea serviciilor medicale, fie consultații, a doua opinie medicală (second opinion) de la medici reputați turci, analize sau tratamente de specialitate. Reprezentanța MEMORIAL din Constanța se află pe str. B-dul. Tomis nr. 54 , vis-à-vis de Primăria Constanța și poate fi contactată la telefon +40732.056.273 sau via email memorialconstanta@memorial.com.tr 

Reprezentanța locală din Constanța asigură pacienților ce doresc să se trateze în Turcia, la spitalele MEMORIAL, asistență completă de la primul contact cu spitalul, până la externare: traducerea și trimiterea dosarului medical, estimarea costurilor de diagnosticare și tratament, consiliere în ceea ce privește spitalizarea și alegerea medicului potrivit, menținerea legăturii cu medicii și asigurarea serviciilor de traducere în spital. În anul 2023, peste 2300 pacienți români s-au tratat la Spitalele MEMORIAL din Turcia, în creștere față de anul anterior, pacienții români reprezentând al treilea cel mai mare număr din totalul pacienților internaționali ai grupului de spitale. Serviciile medicale accesate cu precădere de români au fost cele de oncologie, chirurgie generală, transplant organe, ortopedie, FIV, precum si consultații de tip second opinion.

În Centrele MEMORIAL de Transplant Hepatic, activează echipe ce reunesc personal academic de renume și medici specialiști, personal medical standardizat internațional, specializat în îngrijirea pacienților după transplantul de organe. Transplanturile hepatice sunt efectuate cu succes pentru copii și adulți, atât cu donatori vii, cât și cu donatori în moarte clinică. Departamentul de transplant de organe coordonează întreg procesul operațional, dar și laboratorul, unitățile de imagistică, sălile de operații, terapie intensive.Cooperarea medicală și calitatea serviciilor pentru pacienți au devenit referință pretutindeni în lume. Chirurgi din cele mai importante spitale din lume, în principal din SUA, precum și din universități renumite din Turcia, participă la programele de formare desfășurate în Centrul MEMORIAL de Transplant Hepatic pentru a învăța procedura de transplant. Realizările medicilor au intrat în literatura medicală internațională, echipele medicale de la Centrele MEMORIAL de Transplant Hepatic reușind să efectuează și transplanturi de ficat fără pierderi de sânge pe lângă tehnicile chirurgicale speciale.

Suzanne Zaharia a luat cuvântul. Este office manager al companiei la Constanța.


 

„Inaugurăm cu mândrie office-ul de la Constanța. La biroul nostru vă stăm la dispoziție pentru a primi dosarele medicale și pentru informarea dvs. Echipa noastră este pregătită sa va asiste de la programări, transport, asistență la traducere în română la spitalul din Turcia. Suntem alături de dvs în fiecare etapa a procesului cu empatie”, spune aceasta.

 

Kerem Topuz, directorul grupului ia cuvântul.

„România nu este un loc străin pentru noi, pe drum m-am uitat pe pașaport și am venit anul trecut de 22 de ori. Avem un spital în București Memorial. Am mult mai multe date fixe și sigure despre sistemul de sănătate din țară. Scopul acestui birou este sa fie un pod între pacienți și spitalele din România și Turcia. Grupul de spital Memorial, în 2000 am deschis primul spital, care are certificat JCI. Suntem al 21-lea grup din lume cu acest certificat. Suntem primii în multe domenii, dar nu dorim sa vă plictisim. Sunt trei milioane de pacienți la care noi oferim servicii medicale. Sunt pacienți din peste 160 de țări. În Memorial vorbim peste 40 de limbi, Sunt foarte mulți pacienți care vin din Constanța și de asta am deschis primul oficiu aici. Doresc să mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și veți observa ca sloganul nostru este sa fim alături de dumneavoastră în orice situație. Noi suntem vecinii dvs dacă ne acceptați și vom fi alături în orice situație. Scopul acestui oficiu este de a sprijini sistemul medical din țară și nu numai. Este o oportunitate pentru noi să colaboram și cu medicii de aici. Este important ca medicii să comunice între ei. Vom face periodic vizite din Turcia cu medicii și este o invitație pentru medicii de aici sa vina în Turcia”.


Ia cuvântul șeful centrului de transplant de la Memorial Hospital, Karay Acarli.

„Scopul acestui discurs nu este să vă dau date medicale și vreau să vă spun că cei din conducere nu vorbesc date greșite. Sunt al doilea medic care a făcut transplant de organe în Turcia în 1992. Probabil când ne gândim la un transplant de organ ne gândim la o operație chirurgicală. Putem să facem un astfel de transplant de la un pacient viu. Putem să dăm astfel o șansă la viață. O să vă dau câteva cifre. În toată Europa sunt 155 de centre de transplant organe. O parte din ele pot face transplant de la donator viu. Numărul de astfel de proceduri nu trece de 500, iar cifra noastră trece de 1.500. Acum ceva vreme am fost la o întâlnire cu profesorul Popescu și este singurul care poate face un astfel de transplant în țară. Un frate poate să îi dea surorii, sau părinții. Aceasta insuficiență hepatică nu este o moarte, nu trebuie să fie un motiv de deces. Scopul este să le dăm o șansă de a trai, și sa răspândim în lume faptul că această procedură se poate face cu donator viu”.

Citește și:
Grupul de spitale MEMORIAL din Turcia deschide birou de reprezentanță la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii