Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:23 25 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Cîțu propune folosirea certificatului verde pentru organizarea nunților

ro

12 Sep, 2021 13:34 1876 Marime text
  • În aceste momente are loc o videoconferință având ca subiect măsurile dispuse pentru începerea noului an școlar.
Florin Cîțu a convocat, duminică, o videoconferință cu prefecţii şi directorii DSP, pe tema începerii noului an școlar.

Ședința are în prim plan discuții despre siguranța sanitară a elevilor, astfel încât riscurile să fie cât mai mici atât pentru elevi, când și pentru profesori și părinți.

Sunt 2.400 de elevi care vor fi nevoiți să înceapă școlile în sistem online. Restul ne vedem mâine în curtea școlii., a spus Cîțu. 

Vreau să menținem anul acesta prezența fizică și de aceea trebuie să ne asigurăm că regulile pe care le-am stabilit sunt respectate în fiecare zi. Măștile trebuie să ajungă la școli, avem destule măști în acest moment, vom suplimenta dacă va fi nevoie.

Anul şcolar începe luni, în condiţii de pandemie COVID-19, cu prezenţa fizică în şcoli până la incidenţa de 6 la mie.

Din păcate, 2.400 de elevi din zonele cu probleme vor începe școala în scenariul online, chiar de săptămâna următoare.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, duminică, în videoconferința cu prefecții, că propune folosirea certificatului verde pentru organizarea nunților în localitățile cu incidență de peste 3 la mie.

„În ceea ce privește situația epidemiologică, din păcate suntem pe o pantă ascedentă. Avem câteva județe unde situația este deja îngrijorătoare, unde incidența a sărit de 2 la mie. Bistrița Năsăud și Ilfov sunt peste, chiar aproape ajung la 3 la mie. Aici clar trebuie să vedem ce soluții vom lua în perioada următoare și cum ne asigurăm că toate măsurile sunt repesctate”, a afirmat Cîțu.

Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta

„Sunt nunți programate în perioada următoare în zone în care se vede deja că ajungem la 3 la mie. Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde pentru aceste nunți, dacă se poate. Oamenii nu pot să-și mai modifice data de la o săptămână la alta și atunci aș propune pentru nunțile deja programate și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a mai precizat premierul. 

Certificatul verde, folosit pentru călătoriile în Uniunea Europeană, atestă dacă o persoană este vaccinată, dacă are teste negativ la COVID sau dacă a trecut prin boală.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii