Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:49 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați a fost redeschisă (GALERIE FOTO)

ro

22 Jul, 2022 14:17 1229 Marime text
Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați , foto: CFR Infrastructură Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați a fost redeschisă vineri, după finalizarea lucrărilor de reparații.

SRCF Galați a redeschis astăzi, la ora 12.00, ȘI LINIA de cale ferată cu ECARTAMENT NORMAL 706 I Siloz Port Docuri - Galați Mărfuri - Galați Călători, linie destinată ieșirii din Siloz a vagoanelor (românești) încărcate cu cereale. Lucrările de reparații la linia de cale ferată cu ecartament normal Siloz Port Docuri - Galați Mărfuri - Galați Călători (1,525 km) au fost executate, în regie proprie, de SRCF Galați, în perioada 07 iulie 2022 - 21 iulie 2022., informează CFR Infrastructură. 

Lucrări executate pe linia CF 706 I Siloz Port Docuri - Galați Mărfuri - Galați Călători (ecartament normal)
►lucrări de defrișare pe 1.525 metri cale,
►înlocuirea a 562 bucăți traverse normale din lemn, cu traverse din beton
►înlocuirea a 244 bucăți de traverse din lemn speciale, pe aparatele de cale
►înlocuirea materialului mărunt de prindere - 4.402 tone
►completarea prismei de piatră spartă - 832 tone
►executarea burajelor tehnologice și profilare prismă de piatră spartă
Linia de cale ferată cu ecartament normal din Portul Galați , foto: CFR Infrastructură
SRCF Galați, în regie proprie, cu personal feroviar din secțiile: L1 Galați, L2 Brăila, L3 Buzău, L4 Focșani, L5 Târgu Ocna și SRLU Buzău

Reamintim faptul că, în data de 7 iulie 2022 a fost redeschisă linia de cale ferată, cu ecartament larg 706 J Galați Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri, lucrările pe această linie fiind executate, tot de SRCF Galați, în regie proprie, cu personal specializat. Linia 706 J Galați Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri (ecartament larg) asigură accesul direct, în Siloz, al garniturilor cu cereale sosite din Ucraina (via Republica Moldova).

Redeschiderea celor două linii de cale ferată 706 J Galați Largă Ana - Galați Bazin - Galați Mărfuri - Port Docuri (ecartament larg) și 706 I Siloz Port Docuri - Galați Mărfuri - Galați Călători (ecartament normal) contribuie la revigorarea activității din Portul Galați, prin operaționalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg, pe linia cu ecartament normal. Astfel, vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal., mai transmite sursa citată. 



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii