Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație organizată de Spitalul Județean Constanța, contestată de o firmă din București. Cum s-a soluționat

ro

23 Jan, 2021 00:00 1309 Marime text
  • Papapostolou SRL a contestat o licitație organizată de SCJU
  • Unitatea medicală din Constanța a organizat o licitație pentru achiziția de diverse echipamente medicale
  • Firma a contestat la CNSC și a cerut mai multe modificări în procedură
  • CNSC a soluționat parțial favorabil firmei cererea



Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia cu numărul 137/C7/2887 din data de 19.01.2021 privind o contestație formulate de o societate cu privire la o licitație organizată de Spitalul Județean Constanța.


Prin contestația înregistrată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor cu nr. 53319/04.12.2020, formulată de către S.C. Papapostolou S.R.L., cu sediul în București, str. Alexandru Ioan Cuza, prin SCPA Alexe și Asociații, împotriva documentației procedurii de licitație deschisă, împărțită pe loturi, în vederea încheierii contractului de furnizare având ca obiect ”Furnizarea și instalarea următoarelor echipamente medicale necesare îmbunătățirii capacității medicale a SCJU Constanța în contextul pandemic COVID-19 /2 loturi: computer tomograf/1buc, aparat de radiologie digitala scopie grafie și compunerea imaginilor/1 BUC”, organizată online de către Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, cu sediul în Constanța, str. Tomis, județul Constanța, în calitate de autoritate contractantă, se solicită suspendarea procedurii până la data când autoritatea va anula procedura sau va modifica specificațiile tehnice, înlocuirea unor mențiuni cu privire la specificațiile tehnice ale echipamentelor pentru lotul nr. 1 și modificarea unor factori de evaluare, și, în subsidiar, dacă modificarea parțială a documentației de atribuire nu este posibilă, anularea documentației de atribuire pentru lotul nr. 1. Asupra capătului de cerere privind suspendarea procedurii, Consiliul s-a pronunțat prin încheiere. Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.


Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis următoarele: „Admite, în parte, contestația formulată de către S.C. Papapostolou S.R.L., cu sediul în București, str. Alexandru Ioan Cuza, în contradictoriu cu Spitalul Clinic Județean De Urgență ”Sf. Apostol Andrei”, cu sediul în Constanța, str. Tomis, județul Constanța.


Obligă SCJU ca, în termen de 10 zile de la primirea prezentei să procedeze la modificarea documentației de atribuire conform celor precizate în cuprinsul punctului de vedere, înregistrat la C.N.S.C. cu nr. 58352/30.12.2020.


Obligă SCJU ca, în cadrul aceluiași termen, să procedeze la comunicarea modificărilor adoptate către toți operatorii economici interesați de participarea la procedura de atribuire pentru lotul 1, prin postarea acestora în SICAP. Prezenta decizie este obligatorie pentru părți. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii