Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:37 17 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lege promulgată de Klaus Iohannis Veteranii de război şi pensionarii vor primi legitimaţiile de transport tip card

ro

24 Nov, 2021 13:00 766 Marime text
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2019 pentru prorogarea unor termene privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea facilităților la transport pentru anumite categorii de persoane, precum şi pentru modificarea unor acte normative (PL-x 28/17.02.2020);

Această lege prevede faptul că veteranii de război şi pensionarii vor primi, până la sfârşitul anului 2024, legitimaţiile de transport tip card.

Actul normativ prevede faptul că Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale vor întreprinde măsurile necesare pentru ca, până la data de 31 decembrie 2024, veteranii de război şi văduvele de război, pensionarii din sistemul public de pensii, precum şi pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale să intre în posesia legitimaţiei de transport tip card, personalizată cu numele şi codul numeric personal ale fiecărui beneficiar.

Conform Agerpres, legea stipulează că până la data de 1 ianuarie 2025, data de la care, conform legii, se utilizează legitimaţiile de călătorie de tip card, persoanele prevăzute de Legea nr. 147/2000 privind reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern, cu modificările şi completările ulterioare, şi de Legea nr. 44/1994 privind veteranii de război, precum şi unele drepturi ale invalizilor şi văduvelor de război, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, urmează a beneficia de facilităţile acordate pe baza tichetelor de călătorie gratuite sau taloane speciale de călătorie conform metodologiei în vigoare.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii