Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea și prin sucursalele regionale din Constanța BNR lansează o monedă din argint. Iată cu ce temă (FOTO)

ro

16 Oct, 2023 08:45 844 Marime text
Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo.

Valoarea nominală a monedei este de 10 lei, iar aceasta va avea o formă rotundă, cu un diametru de 37 mm şi o greutate de 31,103 grame.

Aversul monedei redă personajul de animaţie creat de Ion Popescu-Gopo (Omuleţul) reprezentat în mai multe ipostaze, alături de globul pământesc şi o peliculă de film, inscripţia "ROMANIA" în arc de cerc, stema României, valoarea nominală "10 LEI" şi anul de emisiune "2023".

Potrivit unui comunicat BNR, reversul monedei prezintă portretul lui Ion Popescu-Gopo, personajul creat de acesta şi inscripţiile în arc de cerc "ION POPESCU-GOPO" şi "100 DE ANI DE LA NASTERE".

Monedele din argint vor fi ambalate în capsule de metacrilat transparent şi vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.



Tirajul maxim pentru moneda din argint este de 5.000 de piese.

Preţul de vânzare pentru moneda din argint este de 470 de lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din argint cu tema 100 de ani de la naşterea lui Ion Popescu-Gopo au putere circulatorie pe teritoriul României, mai punctează sursa citată. 

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României. 


Citește și: 

Atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele BNR
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii