Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea din mare. Procedură în premieră. Primul satelit românesc va fi lansat în iunie

ro

16 Mar, 2021 20:38 1690 Marime text

  • EcoRocket se va lansa de sub mare, printr-o procedură în premieră. Astfel se obţine o flexibilitate excepţională, prin posibilitatea de lansare din orice mare sau ocean, fără a exista dependenţa de o rampa de lansare fixă.
𝐀𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐨𝐬𝐦𝐨𝐧𝐚𝐮𝐭𝐢𝐜𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐀𝐞𝐫𝐨𝐧𝐚𝐮𝐭𝐢𝐜𝐚̆ (𝐀𝐑𝐂𝐀) 𝐯𝐚 𝐥𝐚𝐧𝐬𝐚, 𝐢̂𝐧 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟏, 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐬𝐚𝐭𝐞𝐥𝐢𝐭 𝐫𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐞𝐬𝐜, 𝐜𝐮 𝐨 𝐫𝐚𝐜𝐡𝐞𝐭𝐚̆ 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐫𝐮𝐢𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐥 𝐢̂𝐧 𝐑𝐨𝐦𝐚̂𝐧𝐢𝐚.

Până în prezent, ARCA a lansat două rachete stratosferice, patru baloane stratosferice la scară largă, inclusiv un balon de tip cluster și a primit două contracte guvernamentale cu guvernul român și un contract cu Agenția Spațială Europeană. Actualmente se ocupă de construirea EcoRocket – o rachetă semi-reutilizabilă, alimentată cu abur. Conform "Lansăm România", ţara noastră va deveni a 11-a ţară din lume care şi-a lansat propriul satelit şi a doua din Uniunea Europeană, după Franţa.

𝐋𝐚𝐧𝐬𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐫𝐞: 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐫𝐞𝐦𝐢𝐞𝐫𝐚̆

EcoRocket se va lansa de sub mare, printr-o procedură în premieră. Astfel se obţine o flexibilitate excepţională, prin posibilitatea de lansare din orice mare sau ocean, fără a exista dependenţa de o rampa de lansare fixă.

Sursa foto: Facebook/ Bogdan Bola
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii