Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:15 07 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța are loc Conferința Doctrinară a Forțelor Navale

ro

24 Nov, 2022 15:05 562 Marime text


În perioada 24-25 noiembrie 2022, Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța este gazda desfășurării Conferinței Doctrinare a Forțelor Navale.

Tema centrală a acestei conferințe doctrinare este „Alinierea documentelor din domeniul doctrinar la noul cadru strategic de apărare la nivel național, NATO și UE”, iar scopul acesteia este de a asigura un forum de discuții și de dezbateri a temelor de interes pentru Forțele Navale Române și a principalelor strategii, doctrine, manuale, proceduri şi norme, care au intrat în vigoare în perioada 2019-2022, și au implicații asupra activității Forțelor Navale.

Din anul 2019 până în prezent, de la desfășurarea ediției anterioare a conferinței, s-au produs modificări semnificative în domeniul conceptual. Mediul de securitate regional s-a schimbat dramatic, ca urmare a declanșării, în luna februarie 2022, a războiului neprovocat și nelegitim dus de Federația Rusă în Ucraina, iar acest război convențional și informațional are implicații și consecințe grave atât la nivel regional, cât și la nivel global”, transmite Statul Major al Forțelor Navale într-un comunicat.


Ultima astfel de conferință a adus schimbări în documentele naționale relevante în domeniul doctrinar și în cel al strategiilor, precum „Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2020-2024” (ediție 2020) și „Strategia Militară a României” (ediție 2021).

Conferința Doctrinară din acest an își propune să demonstreze faptul că numai prin aplicarea unui fundament conceptual-doctrinar unitar și indivizibil, Forţele Navale Române, împreună cu celelalte categorii de Forțe Armate ale României și cu structurile similare din ţările membre NATO și UE, pot genera un nivel ridicat de interoperabilitate şi eficacitate operațională, atât de necesare în aplicarea uniformă a tacticilor, tehnicilor şi procedurilor comune naționale și ale NATO”, se mai specifică în comunicat.


În acest an, la conferință vor participa: contraamiralul Mihai Panait – șeful Statului Major al Forțelor Navale, amiral (r) dr. Aurel Popa - Președinte al Forumului de Securitate Maritimă; contraamiral (r) Dr. Constantin Ciorobea - Vicepreședinte al Asociației „Clubul Amiralilor”; contraamiral de flotilă (r) Dr. Sorin Learschi - Senior expert asociat în cadrul New Strategy Center; contraamiral de flotilă (rtr) Ion Custură - Membru în Consiliul Director al Asociației „Clubul Amiralilor”; Laurențiu Mironescu - Președintele Ligii Navale Române; colonel dr. Alin Bodescu - Locţiitorul comandantului Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I”; comandor Lucian Valeriu Scipanov - Conferențiar universitar și Șef Comisie didactică, Departamentul forţe navale, Facultatea de comandă şi stat major, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”; comandor Florentin Giuvară - Șeful Centrului Operativ Forțe Aeriene; precum și comisar șef de poliție Ionel Pavel, desemnat Director al Direcției de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii