Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:08 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kurban Bayram mai fericit pentru 32 de copii din Mangalia Primarul Cristian Radu a înmânat pachete cu dulciuri şi alimente

ro

17 Oct, 2013 00:00 2786 Marime text
Copiii de etnie romă care frecventează Grădiniţa nr. 4 din Mangalia au avut parte, ieri, de o surpriză de proporţii din partea primarului Cristian Radu.
 
Edilul-şef al municipiului Mangalia, Cristian Radu, s-a deplasat la unitatea de învăţământ pentru a înmâna celor 32 de copii care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse pachetele alimentare, dorind să facă o bucurie micuţilor, cu ocazia sărbătoririi Kurban Bayram-ului. Mai mult, în cadrul proiectului social demarat de municipalitate, copiii vor primi zilnic o masă caldă şi vor fi sprijiniţi în activitatea specifică. „Copiii sunt o prioritate pentru administraţia publică locală, iar noi avem obligaţia să îi încurajăm să meargă la grădiniţă şi la şcoală.

Primim săptămânal de la unităţile de învăţământ situaţia elevilor din oraş, iar acolo unde sunt probleme, mă deplasez personal la familiile respective, pentru că doresc să preîntâmpinăm abandonul şcolar. Dincolo de problemele pe care le-am avut cu o parte a beneficiarilor Cantinei Sociale, dintre care foarte mulţi nu ne făceau cinste prin faptul că aveau un comportament necivilizat sau refuzau să accepte locurile de muncă oferite de Primărie, am decis ca banii bugetului local pentru Cantina Socială să se îndrepte şi către aceşti copii.

Dacă părinţii lor nu reuşesc poate să obţină un loc de muncă pentru că nu au carte, eu îmi doresc să nu aibă acelaşi destin şi copiii lor”, a precizat primarul Cristian Radu. Grupa socială din cadrul Grădiniţei nr. 4 a fost înfiinţată în urmă cu zece ani prin parteneriatul dintre ONG-ul Salvaţi Copiii, Primăria Mangalia şi ISJ Constanţa. Primăria pune la dispoziţie spaţiul de desfăşurare a activităţilor specifice şi hrana zilnică a copiilor ce provin din familii cu venituri reduse, constând în gustare rece sau masă caldă, ce li se aduc acestora la sediul grădiniţei. ONG-ul asigură rechizitele necesare, în timp ce ISJ Constanţa se preocupă de salarizarea educatorului. „De zece ani desfăşor activităţi instructiv-educative şi extracurriculare cu aceşti copii şi constat cu plăcere că, de-a lungul timpului, numărul lor a crescut semnificativ. Scopul ONG-ului Salvaţi copiii este acela de a preveni abandonul şi eşecul şcolar. Peste 90% dintre copiii care frecventează cursurile în această instituţie au continuat să meargă la şcoală, ceea ce ne bucură enorm atunci când fructificăm roadele muncii noastre”, a afirmat, la rândul său educatorul Gabriela Tănase.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii