Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis susţine eliminarea dependenţei energetice a Uniunii Europene (VIDEO)

ro

06 May, 2022 14:26 1225 Marime text
foto Administrația Prezidențială

România şi Lituania susţin eliminarea dependenţei energetice a Uniunii Europene, a declarat, vineri, 6 mai, preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda.
 

„În ceea ce priveşte tematica energetică, România şi Lituania susţin eliminarea dependenţei energetice a Uniunii. O preocupare comună este şi atenuarea impactului preţurilor ridicate la energie asupra consumatorilor şi vom continua dialogul referitor la măsurile necesare pentru protejarea cetăţenilor europeni", a afirmat Klaus Iohannis. 


Șeful statului a adăugat că România sprijină pe deplin integrarea Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei în Uniunea Europeană.

Preşedintele Iohannis a reiterat că Republica Moldova are nevoie de asistenţă financiară directă substanţială, atât pentru gestionarea afluxului de refugiaţi cu care se confruntă, cât şi pentru a-şi consolida securitatea energetică, finanţele publice şi pentru a implementa reformele ambiţioase pe care le-a asumat.

Totodată, Klaus Iohannis a reiterat şi necesitatea întăririi posturii de descurajare şi apărare a NATO pe termen lung pe Flancul Estic, în special la Marea Neagră.

Preşedintele Iohannis a mai precizat, în cadrul declarațiilor de presă, că schimburile comerciale bilaterale cu Lituania sunt în creştere şi există potenţial.



video: Facebook/ Administrația Prezidențială a României
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii