Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:23 01 06 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național

ro

26 Jun, 2021 12:02 1179 Marime text
  • Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 26 iunie 2021, un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Național.


„Sărbătorim astăzi Ziua Drapelului Național, prilej de a ne manifesta prețuirea față de unul dintre cele mai importante simboluri naționale.

Alături de Stemă şi Imn, Drapelul este parte a identității noastre și semnifică unitatea națiunii române, independența, suveranitatea și indivizibilitatea statului, legătura neîntreruptă dintre trecutul, prezentul și viitorul nostru.

Urmaş al vechilor steaguri de luptă, întruchipare a libertății și neatârnării, Drapelul Național a fost martorul celor mai importante momente ale României moderne. Sub culorile sale, națiunea noastră și-a câștigat independența, a realizat Marea Unire, a depășit evenimentele de cumpănă ale celor două războaie mondiale și a reușit accederea în NATO și în Uniunea Europeană.

Celebrarea Zilei Drapelului Național constituie și un moment de comemorare a sacrificiului suprem pe care înaintașii noștri l-au făcut sub faldurile sale și în numele țării, dar și o bună ocazie de a insufla generațiilor tinere importanța apartenenței la valorile și simbolurile naționale, la neam și țară.

Acum, Drapelul României flutură alături de cele ale marilor națiuni, cu care țara noastră împărtășește aceleași principii și idealuri și alături de care contribuie la stabilitatea și securitatea Europei, dar și a unor zone de conflict din lume.

Dragi români, Drapelul Național este cel care ne aduce împreună, indiferent de locul în care ne aflăm, și ne face mândri că aparținem națiunii române. Să rămânem uniți în jurul acestui simbol și, sub culorile sale, să ducem mai departe aspirațiile și năzuințele poporului român.

La mulți ani României și tricolorului nostru!

Cu această ocazie, Administrația Prezidențială va ilumina Palatul Cotroceni sâmbătă, 26 iunie 2021, începând cu ora 21:00, în culorile Drapelului Național al României.”
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii