Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:25 26 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis „Menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia”

ro

13 Sep, 2021 11:17 654 Marime text
  • Klaus Iohannis a adăugat şi faptul că, odată cu finalizarea Raportului „România Educată", şi-a asumat dezideratul de a susţine un management educaţional profesionist, bazat pe responsabilitate, capabil să dezvolte şi să inoveze.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică, în contextul pandemiei de COVID-19, depinde de responsabilitatea fiecăruia, subliniind că „respectarea normelor sanitare şi vaccinarea sunt esenţiale".

„Şi în acest an reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei, tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise cu prezenţă fizică depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale", a spus președintele României, la ceremonia de deschidere a noului an şcolar la Liceul Tehnologic „Carol I" din comuna Valea Doftanei.


El a mulţumit elevilor, cadrelor didactice şi părinţilor pentru eforturile semnificative făcute în toată această perioadă dificilă, generată de pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.

El a subliniat importanţa proiectului „România Educată", arătând că investiţia în cariera didactică este un pilon important al acestuia.

„Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială, într-o lume aflată într-o rapidă schimbare, este insuficientă.

Mă bucur să observ că, din fericire, în comunitatea dumneavoastră ideea de a învăţa pe parcursul întregii vieţi a trecut de la stadiul de slogan la practică. Salut faptul că profesorii de la Liceul Tehnologic 'Carol I' au ocazia să participe la formări şi schimburi de experienţă cu parteneri din alte state europene.

Facilitarea accesului la programe de formare a cadrelor didactice contribuie, alături de investiţiile în infrastructură şi în dotări, la creşterea calităţii educaţiei şi la o experienţă educaţională mai bună pentru elevi", a adăugat Klaus Iohannis.


Şeful statului a indicat şi că odată cu finalizarea Raportului „România Educată" şi-a asumat dezideratul de a susţine un management educaţional profesionist, bazat pe responsabilitate, capabil să dezvolte şi să inoveze.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii