Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu preşedintele Georgiei. Printre subiecte - proiectul Rutei internaţionale de transport de mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică

ro

05 May, 2020 18:17 1378 Marime text
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut marți, 5 mai a.c., o convorbire telefonică cu Preşedintele Georgiei, Salome Zurabișvili, la solicitarea părții georgiene.

Discuţia a vizat atât evoluţiile legate de pandemia COVID-19, cât şi relaţiile bilaterale.

Preşedintele României a subliniat importanţa solidarităţii şi a cooperării aprofundate pentru combaterea pandemiei generate de noul coronavirus. În context, Președintele Klaus Iohannis a salutat decizia Uniunii Europene privind alocarea unui pachet consistent de sprijin financiar statelor Parteneriatului Estic, inclusiv Georgiei, în vederea acoperirii urgenţelor medicale şi refacerii economiei.

Preşedintele României a evidențiat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre țara noastră şi Georgia şi s-a referit la perspectivele dezvoltării acestora într-un Parteneriat Strategic, care să asigure valorificarea optimă a posibilităților de cooperare între cele două state. Totodată, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa pe care România o acordă asigurării conectivităţii şi, în acest cadru, proiectului Rutei internaţionale de transport de mărfuri Marea Neagră - Marea Caspică, potrivit Administrației Prezidențiale.


Președintele Klaus Iohannis a evidențiat interesul României pentru consolidarea relațiilor economice dintre cele două țări, fiind necesară o intensificare a eforturilor pentru creșterea și diversificarea fluxurilor comerciale româno-georgiene.

Președintele României a subliniat, de asemenea, că este foarte important pentru Georgia să-și mențină angajamentul în raport cu Uniunea Europeană și cu NATO.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii