Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis a reiterat așteptările României privind aderarea la spațiul Schengen, la întâlnirea cu omologul german (VIDEO)

ro

04 May, 2022 15:01 1331 Marime text
Klaus Iohannis și Frank-Walter Steinmeier, foto: presidency.ro

Preşedintele României, Klaus Iohannis a menționat, miercuri, 4 mai, la întâlnirea cu omologul german, Frank-Walter Steinmeier, aşteptările României privind aderarea la spaţiul Schengen.
 

„Am reiterat aşteptările legitime ale ţării noastre privind aderarea la spaţiul Schengen, exprimând încrederea că vom putea conta pe sprijinul Germaniei pentru identificarea, în cel mai scurt timp, a unei soluţii", a declarat președintele României.


Şeful statului a mai precizat că relaţia bilaterală, cu caracter strategic, dintre România şi Germania este foarte puternică şi are perspective foarte bune, în pofida perioadei actuale dificile, marcate de multiple provocări, mai ales pe plan securitar. 




Totodată, Klaus Iohannis a spus că România doreşte aprofundarea cooperării cu Germania în domeniul securitar la Marea Neagră, inclusiv în pregătirea Summitului NATO de la Madrid, mulțumindu-i omologului german pentru participarea Germaniei la asigurarea poliţiei aeriene întărite pentru România.

video: Facebook/ Administrația Prezidențială a României 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii