Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Kathleen Kavalec, ambasador al SUA, la Constanța (VIDEO)

ro

12 Jul, 2023 09:24 1315 Marime text
Un eveniment de excepție are loc azi, la Constanța. Este vorba despre expoziția fotografică „Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic”.

Arhive Diplomatice, cu Agenția Națională de Presă Agerpres și în colaborare cu Universitatea din Craiova,organizează la Constanța, evenimentul de deschidere a expoziției fotografice itinerante „Noi, Poporul/We the People”, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre Statele Unite ale Americii și România. 

Evenimentul are loc miercuri, 12 iulie, în Piața Ovidiu din municipiu, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie. 

Vă transmitem în continuare ce spune Ambasada SUA la București despre eveniment:   

„Noi, Poporul: 25 de ani de Parteneriat Strategic” este un eseu fotografic, tematic, care explorează relațiile diplomatice, de securitate, economice, culturale dintre poporul român și cel american. Această colecție de interacțiuni între cele două națiuni ilustrează faptul că Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite și România este accesibil tuturor. Este o expoziție care surprinde pe larg interacțiunile dintre cele două popoare, încă de la începutul Parteneriatului Strategic în anul 1997. Cele 150 de fotografii cuprinse în această expoziție creează un cadru personal pentru Parteneriatul Strategic, din trecut și din prezent, și oferă posibilitatea de a experimenta prietenia și colaborarea între cele două popoare, într-un nou mod. 

Expoziția se axează pe tema „Noi, Poporul”/ “We the People” care este faimosul preambul al Constituției Statelor Unite și întruchiparea legăturilor umane care formează punți de înțelegere și cooperare între popoare. Diplomația și prietenia bilaterală de succes se bazează pe aceste legături și pe valorile comune pe care le înglobează. Cunoscutul jurnalist, corespondent și ulterior diplomat american Edward R. Murrow spunea, despre rolul esențial al legăturilor dintre oameni: „Elementul cu adevărat esențial în schimburile internaționale îl reprezintă această ultimă distanță de un metru, rămasă între interlocutori, care poate fi depășită prin contact personal, atunci când o persoană îi vorbește celeilalte”.


Agenția Națională de Presă Agerpres a contribuit cu un număr de 20 de fotografii din fluxul de fotografie și din Arhiva Fotografică Agerpres. De asemenea, Unitatea Arhive Diplomatice din cadrul Ministerului Afacerilor Externe a contribuit cu un număr de 13 fotografii.

Expoziția fotografică a călătorit în mai multe orașe, pe parcursul unui an, după cum urmează:

-Craiova – 17 august 2022 – 19 septembrie 2022

-Timișoara – 27 septembrie 2022 – 24 octombrie 2022

-București – 26 octombrie 2022 – 30 noiembrie 2022

-Sibiu – 8 decembrie 2022 – 10 ianuarie 2023

-Iași – 24 aprilie 2023 – 22 mai 2023

-Cluj-Napoca – 23 mai 2023 – 20 iunie 2023

-Constanța – 12 iulie 2023 – 25 iulie 2023 

Iată ce spunea Ambasadorul SUA la București în luna februarie, când și-a preluat mandatul:

 

Dragi prieteni, sunt Kathleen Kavalec, noul ambasador al 🇺🇸 SUA în România. În calitate de diplomat american, unul dintre punectele culminante ale carierei mele a fost să fiu în calitatea de atașat cultural în România între 2005 și 2008.

Călătorind prin țară, eu și familia mea am cunoscut mulți oameni minunați. Ca fotograf amator, mi-a placut să fotografiez frumoasele orașe si peisaje. Acum, după 15 ani sunt încântată să revin și să descopăr cum a avansat țara. SUA și România au un parteneriat puternic bazat pe o viziune comună, a unei Europe întregi libere și pașnice. Obiectivul meu principal va fi să consolidez parteneriatul strategic dintre țările noastre.

Acest lucru înseamnă aprofundarea legăturilor noastre de securitate, creșterea comerțului și investițiilor, diversitate și securitate energetică, consolidarea democrației și a statului de drept. Eu și familia mea așteptăm cu nerăbdare să călătorim prin România, a transmis Kathleen Kavalec, noul ambasador al 🇺🇸 SUA în România.


Citește și: Constanța. Expoziție fotografică itinerantă „Noi, Poporul/We the People”, în Piața Ovidiu. Este celebrată aniversarea a 25 de ani de Parteneriat Strategic dintre SUA și România

Sursa foto-video: Youtube/ U.S. Embassy Bucharest


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii