Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:44 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Tulcea Peste 10.000 de persoane din Ucraina au trecut în ultima săptămână în România prin Vama Isaccea

ro

03 Mar, 2022 17:33 1290 Marime text
Fluxul de persoane şi autoturisme care traversează Dunărea cu bacul între localitatea ucraineană Orlîvka şi oraşul tulcean Isaccea a crescut uşor, miercuri, faţă de ziua precedentă.

De asemenea, numărul total al persoanelor care au ajuns în zonă din Ucraina în ultima săptămână a fost de peste 10.000, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Astfel, miercuri, în punctul de trecere a frontierei de la Isaccea au ajuns circa 2.200 de persoane, dintre care 1.800 au fost ucraineni, în timp ce în ziua precedentă numărul lor a fost de circa 1.600 de persoane.

"Situaţia diferă de la un moment la altul în funcţie de condiţiile meteorologice. (...) O problemă gravă o reprezintă condiţiile meteo, pentru că vin copii. Ieri a plouat foarte mult, au venit uzi, au fost imediat preluaţi, încălziţi, înveliţi cu pături şi conduşi cât mai repede pentru controlul de frontieră", a declarat purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Andrei Ene.

Potrivit datelor furnizate de Garda de Coastă, începând de joi, 24 februarie, prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea au trecut circa 10.800 de persoane. 

Sursa foto: Prefectura Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii